Welke enveloppen gebruik je voor kalligrafie?

De adressering van enveloppen schrijven met kalligrafie, hoe tof is dat. Echt een cadeautje voor de ontvanger! Maar waar moet je nu precies op letten? Welke enveloppen zijn geschikt voor kalligrafie? Ik vertel je er alles over in deze derde Q&A!

Kalligraferen op enveloppen

Bij kalligrafie is het gebruik van de juiste materialen heel belangrijk voor een goed resultaat. Al zijn jouw eigen skills nog zo goed, als de inkt niet meewerkt of je papier te stroef is om op te schrijven, zal je kalligrafie minder mooi worden. Als je wilt kalligraferen op enveloppen is ook het materiaal waarmee je schrijft erg belangrijk. Vaak is papier een belangrijk onderdeel, maar bij enveloppen is dat eigenlijk niet zo. Wanneer je de adressering wilt schrijven, kun je beter kiezen voor een écht geschikte inkt!

Watervaste inkt

Voor enveloppen adviseer ik je om watervaste inkt te gebruiken. Waarom? Zodat je kalligrafie niet uitgeveegd kan worden en je brief, kaartje of ander leuks wat je wilt opsturen ook echt daadwerkelijk aankomt. Welke inkt is dan geschikt? Ik vertel het je in de video.

 

Materialen

Hieronder vind je een lijstje met de materialen die ik je aanraad!
– Acrylic Artist Ink Manuscript
Ziller inkt
Enveloppenwinkel & Envelopshop
Leonardt EF Principal penpunt
Zebra G penpunt

Ziller inkt

Hieronder vind je een foto van de Ziller inkt. Zie je wat ik bedoel? De inkt breekt op je envelop wanneer het opdroogt. Wanneer je de inkt iets verdunt met gedemineraliseerd water heb je hier het minste last van.

Q&A #3 - Enveloppen Ziller inkt

Acrylic ink Daler & Rowney

Op de foto hieronder kun je beter zien wat ik bedoel met ‘uitloop’ van de inkt. Wanneer je van dik naar dun gaat, sleept de inkt nog een stuk mee waardoor de bochten nog steeds dik zijn.

Q&A #3 - Enveloppen Acrylic inkt Daler & Rowney

 

Al met al, bij kalligraferen op enveloppen gaat het dus vooral om de kwaliteit van de inkt die je gebruikt! Heb je nog vragen na aanleiding van deze blog of video? Laat het mij weten, ik help je graag in jouw kalligrafie avontuur 🙂

De links in dit artikel zijn niet gesponsord. Op eigen initiatief deel ik graag mijn favoriete materialen met jou!