Welk papier gebruik je voor kalligrafie?

Welk papier gebruik je voor kalligrafie

Heb je last van inkt die uitbloedt op je papier? Wil je mooi, stevig papier gebruiken voor een project? Ben je op zoek naar iets goedkoper papier om op te oefenen? Al deze vragen beantwoord ik in de Q&A van deze week!

Soorten papier voor kalligrafie

Ben je al lekker aan het oefenen met schrijven, maar wil het niet helemaal lukken? Loopt de inkt uit op je papier? Misschien denk je dat dit aan je inkt ligt, maar vaak ligt het probleem juist bij het papier. Het is heel belangrijk om goed, kwalitatief papier te gebruiken. Op goed papier kun je namelijk nagenoeg alle inkten gebruiken. In deze video laat ik je zien welke oefenblokken ik gebruik, een optie op iets goedkoper papier en geef ik je twee voorbeelden voor stevig papier.

Materialen

De materialen die ik je in deze video laat zien, zijn allemaal online te koop. Hieronder vind je de links naar diverse webshops toe.
Clairefontaine papier blok
Rhodia Dot papierblok
Clairefontaine DCP 120 grams (250 grams is ook mooi voor projecten, of deze kleurtjes)
Bristol papier
Clairefontaine Paint On 250 grams 

Stel je vraag!

Heb jij ook een vraag? Ik vind het ontzettend leuk om je te helpen met het leren van kalligrafie. Kom je ergens niet helemaal uit en vind je geen antwoorden op de blog? Stel me gerust hieronder in de comments een vraag en wie weet maak ik wel een Q&A video voor jou!