fbpx

Werkboek Kalligrafie Gratis

Kalligraferen kun jij leren!

Met dit gratis werkboek

Wil jij ook die prachtige letters maken met inkt? 

Ben je zelf al begonnen maar wil het nog niet helemaal lukken?

Of je nu linkshandig of rechtshandig bent, iedereen kan leren kalligraferen! Zelfs met potlood kun je al beginnen. Om goed van start te gaan begin je bij de basis. En de basis zijn geen letters… Wat dan wel? Dat ga ik je vertellen!

Kalligraferen leren Studio Rosanne kalligrafie
Kalligraferen met potlood

De basis van kalligrafie

Om het kalligraferen écht goed te leren, begin je bij de basisvormen. Copperplate kalligrafie bestaat uit negen basisvormen. Deze vormen noem je ook wel ‘strokes’. Verschillende strokes vormen samen de letters. Wanneer je de basis onder de knie hebt, wordt het schrijven van letters zo een stuk gemakkelijker. En leer je de pen echt te beheersen, zodat hij doet wat jij wilt!

Het is belangrijk om deze basisvormen eerst goed te oefenen vóórdat je begint met het schrijven van letters. Ook als je een moderne variant van kalligrafie wilt leren. Je begrijpt namelijk de opbouw van letters beter en zult gemakkelijker, vanuit je gevoel, mooi leren schrijven. Kortom, alleen maar voordelen!

Negen basisvormen (of eigenlijk tien)

Hieronder zie je hoe de negen basisvormen er uit zien. Door veel ervaring in het lesgeven van kalligrafie, heb ik nog een tiende basisvorm ontdekt. Deze vind je in het gratis werkboek!

Kalligrafie basisvormen drills Copperplate

Gratis werkboek kalligrafie

Om je te helpen bij het leren van kalligrafie heb ik een heleboel tips en een gratis werkboek voor je klaar staan! In het gratis werkboek leg ik je de basis uit en kun je aan de slag met de 9+1 basisvormen. Met deze tips en oefeningen leer je direct een goede techniek aan en heb je veel plezier van het kalligraferen. Dus waar wacht je nog op?!

“Learn the rules like a pro, so you can break them like an artist.” – Pablo Picasso