fbpx

Flourishing

Online cursus Flourishing kalligrafie

Flourishing with flow

Wil jij mooie krullen bij je kalligrafie maken?

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen?

Heb je al veel geoefend maar komen die mooie krullen er nog niet echt uit?

Dan is deze cursus flourishing perfect voor jou! We beginnen bij de basis. Ik leer je alles over het zien van ovalen en laat je heel veel variaties zien. We gaan aan de slag vanuit de basistechniek áchter de krullen. Zo leer je hoe je straks zélf de mooiste variaties kunt maken. Ready, set, flourish!

Over de cursus flourishing

Tijdens deze cursus leer ik je stap voor stap hoe je jouw kalligrafie nóg mooier kunt maken. Samen gaan we ontdekken wat jouw stijl is en maak je een kunstwerk van jouw krabbels! In korte video’s – die je meerdere keren kunt terugkijken – laat ik je de basis zien. Als je weet wát je aan het doen bent, kun je vervolgens de mooiste krullen uit je vingers toveren!

Door een fijne afwisseling van theorie, oefeningen en opdrachten waar je zelf mee aan de slag kunt, leer je jouw stijl ontdekken. Dit doe je in het uitgebreide werkboek. In zes modules leer je stapje voor stapje de krullen toepassen. Ik geef je persoonlijke tips er zijn 2x per maand livestreams waar je al jouw vragen kunt stellen. Dus ben jij er klaar voor om aan de slag te gaan met flourishing?

Al meer dan 100 deelnemers gingen je voor

Ik vind de cursus flourishing echt heel erg leerzaam. Je video’s en uitleg zijn duidelijk en de oefenbladen praktisch en erg leuk om te doen! Ik ben blij dat ik besloten heb om mee te doen!

– Rosali Haag

Je krijgt:

Stap voor stap video's, met oefeningen & opdrachten
Werkboek/werkbladen die je zo vaak mag printen als jij wil
Livestreams voor feedback en waar jij al jouw vragen kan stellen

Ik ben heel blij dat ik met de flourish cursus meedoe. Ik had al flink geoefend na de workshop, maar de extra uitleg en de bijbehorende oefeningen helpen me een stuk verder. Doordat ik mijn rechterhand vrijer leer gebruiken gaat ook het schrijven van het gewone Copperplate nog beter!

– Wilma Groothoff

Waarom deze online cursus flourishing? 

Op Pinterest en Instagram vind je genoeg voorbeelden van mooie krullen bij letters. Daarom gaat deze cursus verder dan een paar video’s met voorbeelden van krullen. Je leert echt de techniek en theorie áchter de lussen en krullen. Zodat jij straks helemaal zelf allerlei variaties en toepassingen kan maken.

Door de community en in de livestreams zie je ook werk van anderen waardoor je je kan laten inspireren en ontvang je tips & tricks zodat jij altijd verder kunt.

Flourishing online kalligrafie cursus
Flourishing kalligrafie cursus

Wat zit er in de gevorderde cursus?

De cursus bestaat uit zes modules waarin je stap voor stap steeds mooiere krullen leert maken. Elke module bestaat uit een aantal korte video’s en een werkboek waarin je aan de slag kunt met oefeningen en opdrachten.

Module 1 – Je leert alles over een goede warming-up en houding, zodat je hand gemakkelijker over het papier glijdt om krullen te maken. Ook gaan we aan de slag met de eerste krullen en basisregels.

Module 2 – Flourishing uiteindes. Het einde van een woord is de ideale plek om krullen te maken. In deze module leer je allerlei variaties bij elke letter van het alfabet.

Module 3 – Flourishing descenders (staartletters) en ascenders (lus- en stokletters). Aan letters met lussen kun je ook prachtige krullen maken. In deze module leer je hoe je dat het beste kunt doen, waar je op moet letten en ga je aan de slag met alle variaties.

Module 4 – Flourishing kapitalen. Hoofdletters hebben oneindig veel mogelijkheden tot flourishing. Ik laat je niet alleen een aantal variaties zien, maar leg je vooral de basistechniek uit, zodat je vanuit daar zelf leert om je eigen variaties te maken.

Module 5 – Compositie: woorden en zinnen. Natuurlijk gaan we al die mooie krullen ook toepassen in woorden en zitten. In deze module leg ik je een aantal basisregels uit waar je rekening mee kunt houden, zodat jouw kalligrafie er evenwichtig uit ziet.

Module 6 – Extra versiering: ornamental en illustratie flourishing. Tot slot leer je je tekst de finishing touch geven met prachtige lijnen, extra krullen, blaadjes en bloemen. Zo word je kalligrafie echt een kunstwerk!

Persoonlijke tips & hulp –  In de Facebook community mag je je werk uploaden en ontmoet je elkaar als cursisten. Ook kun je hier terecht voor vragen.

2x per maand is er een livestream waarbij we het ingestuurde werk bespreken, zodat je feedback krijgt en steeds meer inzicht. En groeit in jouw mooie letters en krullen!

Maar er is nóg meer!

BONUS VIDEO’S
– Verborgen flourishes: krullen met letters zonder lus
– Design: tips voor je ontwerp en compositie

Leer hoe je je kalligrafie nog mooier kunt maken met krullen en kleine versieringen!


Na de cursus flourishing:

– Ken je de basistechnieken en begrijp je precies wát je aan het doen bent
– Heb je een oog voor mooie krullen
– Heb jij een eigen stijl ontwikkeld
– Maak je de mooiste krullen en versieringen
– Zit je vol inspiratie om zelf verder te gaan! 

Meld je dus nu aan!

Dus wil jij jouw kalligrafie skills naar een hoger niveau tillen en ben jij er klaar voor om flourishing toe te passen in jouw werk? Meld je dan nu aan voor deze online cursus. Heb je toch nog vragen? Hieronder vind je de veelgestelde vragen, of neem gerust contact met mij op!

Investering: 160 euro

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Is iets nog niet helemaal duidelijk? Kijk hieronder of jouw vraag er tussen staat. Niet? Stuur dan een mailtje naar hallo@studiorosanne.nl

Wanneer start de cursus?

Vanaf 2 april krijg jij direct toegang tot alle lessen.

Hoelang heb ik toegang tot de cursus?

Je hebt dit hele jaar toegang tot de lessen (eind 2022)

Is deze cursus geschikt voor beginners?

De cursus flourishing is het meest geschikt voor als je al weet hoe je om moet gaan met een spitse kalligrafie penpunt of brushpen. Krullen worden vanuit de basisletters gemaakt, dus het is aan te raden dat je deze kent. Ben je nog helemaal beginner? Kijk dan eens bij mijn basis cursus kalligrafie.

Ik ben linkshandig, kan ik meedoen?

Jazeker! Je hand zit vrijwel op dezelfde locatie ten opzichte van de letters als bij rechtshandigen. Voor flourishing raad ik het aan om met een oblique houder te gaan schrijven, zodat je niet met je hand door de natte inkt gaat. In de eerste module wordt zowel aandacht besteedt aan houding voor rechtshandigen als voor linkshandigen.

Welk materiaal heb ik nodig?

Ik raad je aan om met een oblique penhouder aan de slag te gaan. In combinatie met de Zebra G of Nikko G. Je kunt ook meedoen met brushpen. Kies dan een pen met kleine punt, zoals de Fudenosuke Hard van Tombow. Print het werkboek uit op glad papier. Zoals een blok van Clairefontaine Triomph of Rhodia. Ook kun je aan de slag met DCP papier (laser printer papier).

Moet ik een programma/app hebben voor de cursus?

Nee, de online cursus is te volgen hier op de website www.studiorosanne.nl. Je hebt dus alleen internet en een laptop, computer, iPad of telefoon nodig! De opdrachten en oefeningen die je krijgt, download je als PDF en kun je printen als je dat wilt.

Voor de feedback wel. Feedback wordt gegeven in online livestreams via ZOOM. Daarvoor download je eenmalig dit programma op je computer of telefoon.

Ik heb nu geen tijd, kan ik later meedoen?

Nee, de cursus staat alleen nu open en de deuren sluiten voor goed op 10 april. Als je nu meedoet, kan je de lessen nog dit hele jaar kijken.

Wanneer zijn de live sessies?

Twee keer per maand hebben we een livestream, 6 in totaal. (op 12 april, 26 april, 10 mei, 24 mei, 7 juni en 21 juni om 19.30 uur)* Kun je er niet bij zijn? Geen probleem, de live sessies zijn nog terug te kijken.

* Onder voorbehoud van wijzigingen

Hoeveel tijd kost de cursus per week?

Er is niet echt een exacte tijd te noemen. Het gaat niet om tijd, maar om kwaliteit. Zo kan je bijvoorbeeld beter 2 of 3x per week met aandacht een uur oefenen, dan 1 keer 2 uur lang. Oefen dus liever drie keer wat korter dan één keer veel uren achter elkaar. Heb je een keer een week geen tijd kunnen vinden? Geen probleem! Je kunt de lessen op je gemak bekijken tot eind dit jaar.

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of kom je ergens niet uit? Neem gerust hier contact met mij op!

Studio Rosanne creatief clubhuis kalligrafie

Hi, ik ben Rosanne

Ik geloof dat creativiteit ontstresst en blij maakt. En dat is hard nodig in deze tijd met social media, een tijd waarin alles maar snel en productief moet en verwacht wordt dat je hard doorwerkt. Daarom inspireer ik je graag om meer creativi-tijd voor jezelf te nemen!

Als lesgever van tientallen workshops en cursussen voor ruim 1000 creatievelingen heb ik onwijs veel met je te delen. In de afgelopen 6 jaar heb ik ervaren hoe overweldigend alle keuzes binnen kalligrafie en creativiteit kunnen zijn. Ik weet als geen ander hoe al die vrijheid in keuzes je juist lam kunnen leggen. Daarom geef ik je met deze online cursus structuur en ritme, waardoor je stapje voor stapje leert vertrouwen op je eigen kunnen, je weet waar en hoe je moet beginnen en zo je eigen creatieve zelf kunt ontdekken.