fbpx

Flourishing

Online cursus Flourishing kalligrafie

Flourishing with flow

Wil jij mooie krullen bij je kalligrafie maken?

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen?

Heb je al veel geoefend maar komen die mooie krullen er nog niet echt uit?

Dan is deze cursus flourishing perfect voor jou! We beginnen bij de basis. Ik leer je alles over het zien van ovalen en laat je heel veel variaties zien. We gaan aan de slag vanuit de basistechniek áchter de krullen. Zo leer je hoe je straks zélf de mooiste variaties kunt maken. Ready, set, flourish!

Over de cursus flourishing

Tijdens deze cursus leer ik je stap voor stap hoe je jouw kalligrafie nóg mooier kunt maken. Samen gaan we ontdekken wat jouw stijl is en maak je een kunstwerk van jouw krabbels! In korte video’s – die je meerdere keren kunt terugkijken – laat ik je de basis zien. Als je weet wát je aan het doen bent, kun je vervolgens de mooiste krullen uit je vingers toveren!

Door een fijne afwisseling van theorie, oefeningen en opdrachten waar je zelf mee aan de slag kunt, leer je jouw stijl ontdekken. Dit doe je in het uitgebreide werkboek. In zes modules leer je stapje voor stapje de krullen toepassen. Ik geef je persoonlijke tips er zijn maandelijks livestreams waar je al jouw vragen kunt stellen. Dus ben jij er klaar voor om aan de slag te gaan met flourishing?

Al meer dan 100 deelnemers gingen je voor

Ik vind de cursus flourishing echt heel erg leerzaam. Je video’s en uitleg zijn duidelijk en de oefenbladen praktisch en erg leuk om te doen! Ik ben blij dat ik besloten heb om mee te doen!

– Rosali Haag

Je krijgt:

Stap voor stap video's, met oefeningen & werkboek
Livestreams waarin je al je vragen kunt stellen
Persoonlijke tips en extra's in de besloten community

Ik ben heel blij dat ik met de flourish cursus meedoe. Ik had al flink geoefend na de workshop, maar de extra uitleg en de bijbehorende oefeningen helpen me een stuk verder. Doordat ik mijn rechterhand vrijer leer gebruiken gaat ook het schrijven van het gewone Copperplate nog beter!

– Wilma Groothoff

Waarom deze online cursus flourishing? 

Het grote voordeel aan deze online cursus is dat je helemaal zelf bepaalt wanneer je aan de slag gaat. Even geen tijd? Geen probleem! Wil je een module graag nog een keer over doen? Doen we! Je kunt de video’s een half jaar lang zo vaak terugkijken als je wilt. En kom je ergens niet uit of wil je dat ik even met je mee kijk? Tijdens de cursus kun je alles vragen. Ik geef je persoonlijke tips en tricks zodat jij altijd verder kunt.

Flourishing online kalligrafie cursus
Flourishing kalligrafie cursus

Wat zit er in de gevorderde cursus?

De cursus bestaat uit zes modules waarin je stap voor stap steeds mooiere krullen leert maken. Elke module bestaat uit een aantal korte video’s en een werkboek waarin je aan de slag kunt met oefeningen en opdrachten.

Module 1 – Je leert alles over een goede warming-up en houding, zodat je hand gemakkelijker over het papier glijdt om krullen te maken. Ook gaan we aan de slag met de eerste krullen en basisregels.

Module 2 – Flourishing uiteindes. Het einde van een woord is de ideale plek om krullen te maken. In deze module leer je allerlei variaties bij elke letter van het alfabet.

Module 3 – Flourishing descenders (staartletters) en ascenders (lus- en stokletters). Aan letters met lussen kun je ook prachtige krullen maken. In deze module leer je hoe je dat het beste kunt doen, waar je op moet letten en ga je aan de slag met alle variaties.

Module 4 – Flourishing kapitalen. Hoofdletters hebben oneindig veel mogelijkheden tot flourishing. Ik laat je niet alleen een aantal variaties zien, maar leg je vooral de basistechniek uit, zodat je vanuit daar zelf leert om je eigen variaties te maken.

Module 5 – Compositie: woorden en zinnen. Natuurlijk gaan we al die mooie krullen ook toepassen in woorden en zitten. In deze module leg ik je een aantal basisregels uit waar je rekening mee kunt houden, zodat jouw kalligrafie er evenwichtig uit ziet.

Module 6 – Extra versiering: ornamental en illustratie flourishing. Tot slot leer je je tekst de finishing touch geven met prachtige lijnen, extra krullen, blaadjes en bloemen. Zo word je kalligrafie echt een kunstwerk!

Persoonlijke tips & hulp –  In de Facebook community mag je je werk uploaden en krijg je persoonlijke tips. Ook kun je hier terecht voor al je vragen. Natuurlijk mag je mij ook altijd een e-mail sturen als je geen Facebook wil.

Persoonlijke feedback is optioneel. Ga je liever op eigen gemak door de cursus? Kies dan de Do It Yourself optie. Liever dat ik persoonlijk met je meekijk en uitgebreide feedback geef? Kies dan voor met feedback. Je kan voor module 2-6 jouw ‘huiswerk’ digitaal met mij delen.

Maar er is nóg meer!

BONUS VIDEO’S
– Verborgen flourishes: krullen met letters zonder lus
– Design: tips voor je ontwerp en compositie

Leer hoe je je kalligrafie nog mooier kunt maken met krullen en kleine versieringen!


Na de cursus flourishing:

– Ken je de basistechnieken en begrijp je precies wát je aan het doen bent
– Heb je een oog voor mooie krullen
– Heb jij een eigen stijl ontwikkeld
– Maak je de mooiste krullen en versieringen
– Zit je vol inspiratie om zelf verder te gaan! 

Meld je dus nu aan!

Dus wil jij jouw kalligrafie skills naar een hoger niveau tillen en ben jij er klaar voor om flourishing toe te passen in jouw werk? Meld je dan nu aan voor deze online cursus. Heb je toch nog vragen? Hieronder vind je de veelgestelde vragen, of neem gerust contact met mij op!

Investering: 99 (DIY) of 149 euro (met persoonlijke feedback)

Lukt het jou niet om in één keer te betalen, maar wil je wel graag meedoen? Neem dan even contact op: info@studiorosanne.nl

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Is iets nog niet helemaal duidelijk? Kijk hieronder of jouw vraag er tussen staat. Niet? Stuur dan een mailtje naar info@studiorosanne.nl

Wanneer start de cursus?

De cursus is nu gesloten. Na verwachting gaat hij in het najaar weer open.

Wat is het verschil met of zonder feedback?

Je kan de cursus volgen helemaal zelf, zonder mijn persoonlijke feedback (DIY) of mét.

Persoonlijke feedback betekent dat ik jouw werk (één A4 die je ná het oefenen schrijft voor beoordeling) nakijk en je heel gericht feedback geef. Dat doe ik op de tekentablet. Je krijgt dus niet alleen tekstueel maar ook aantekeningen bi jouw kalligrafie. Zo weet jij nog beter waar je op mag letten, wat je kunt verbeteren en hoe, zodat jij die mooie krullen nog sneller onder de knie krijgt.

Hoelang heb ik toegang tot de cursus?

Je hebt onbeperkt* toegang tot de video lessen en kunt 6 maanden persoonlijke feedback ontvangen via de besloten community.

Ondanks de levenslang toegang adviseer ik je om de cursus binnen 3 maanden af te ronden. Plan dus echt elke week een paar momenten in om te oefenen. Dat vergt een stukje zelfdiscipline ? Het is aan jouzelf om tijd vrij te maken om iets nieuws te leren.

* Onbeperkt betekent in dit geval: minimaal 3 maanden, maar zolang ik Studio Rosanne in huidige vorm houd en cursussen geef. Dat doe ik nu al 5,5 jaar!

Is deze cursus geschikt voor beginners?

De cursus flourishing is het meest geschikt voor als je al weet hoe je om moet gaan met een spitse kalligrafie penpunt of brushpen. Krullen worden vanuit de basisletters gemaakt, dus het is aan te raden dat je deze kent. Ben je nog helemaal beginner? Kijk dan eens bij mijn basis cursus kalligrafie.

Ik ben linkshandig, kan ik meedoen?

Jazeker! Je hand zit vrijwel op dezelfde locatie ten opzichte van de letters als bij rechtshandigen. Voor flourishing raad ik het aan om met een oblique houder te gaan schrijven, zodat je niet met je hand door de natte inkt gaat. In de eerste module wordt zowel aandacht besteedt aan houding voor rechtshandigen als voor linkshandigen.

Welk materiaal heb ik nodig?

Ik raad je aan om met een oblique penhouder aan de slag te gaan. In combinatie met de Zebra G of Nikko G. Je kunt ook meedoen met brushpen. Kies dan een pen met kleine punt, zoals de Fudenosuke Hard van Tombow. Print het werkboek uit op glad papier. Zoals een blok van Clairefontaine Triomph of Rhodia. Ook kun je aan de slag met DCP papier (laser printer papier).

Moet ik een programma/app hebben voor de cursus?

Nee, de online cursus is te volgen hier op de website www.studiorosanne.nl. Je hebt dus alleen internet en een laptop, computer, iPad of telefoon nodig! De opdrachten en oefeningen die je krijgt, download je als PDF en kun je printen als je dat wilt. Om mee te doen met de community en persoonlijke tips te ontvangen heb je wel een Facebook-account nodig.

Heb ik een Facebook-account nodig voor de cursus?

Nee, de online cursus is te volgen hier op de website www.studiorosanne.nl. Je hebt dus alleen internet en een laptop, computer, iPad of telefoon nodig om de lessen te bekijken. Om mee te doen met de community en persoonlijke tips te ontvangen heb je wel een Facebook-account nodig. Je kunt hiervoor prima een account aanmaken met andere naam en zonder foto en hoeft verder niet actief Facebook te gebruiken.

Wanneer zijn de live sessies?

Die zijn een keer per maand, op dinsdag avond van 19.30-20.15 uur* Kun je er niet bij zijn? Geen probleem, de live sessies blijven zichtbaar en zijn later terug te kijken.

* Onder voorbehoud van wijzigingen

Hoeveel tijd kost de cursus per week?

Om het kalligraferen echt in de vingers te krijgen, raad ik je aan minstens twee keer per week een uurtje te oefenen. Meer is natuurlijk altijd goed! Echter oefen liever drie keer wat korter dan één keer heel lang. Heb je een keer een week geen tijd kunnen vinden? Geen probleem! Je kunt de lessen op je gemak 6 maanden lang bekijken.

Elke module bevat gemiddeld 5 video’s van 5-15 minuten. Zo kun in een uurtje je één of twee video’s bekijken en direct aan de slag gaan.

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of kom je ergens niet uit? Neem gerust hier contact met mij op!

Studio Rosanne creatief clubhuis kalligrafie

Hi, ik ben Rosanne

Ik geloof dat creativiteit ontstresst en blij maakt. En dat is hard nodig in deze tijd met social media, een tijd waarin alles maar snel en productief moet en verwacht wordt dat je hard doorwerkt. Daarom inspireer ik je graag om meer creativi-tijd voor jezelf te nemen!

Als lesgever van tientallen workshops en cursussen voor ruim 1000 creatievelingen heb ik onwijs veel met je te delen. In de afgelopen 4 jaar heb ik ervaren hoe overweldigend alle keuzes binnen kalligrafie en creativiteit kunnen zijn. Ik weet als geen ander hoe al die vrijheid in keuzes je juist lam kunnen leggen. Daarom geef ik je met deze online cursus structuur en ritme, waardoor je stapje voor stapje leert vertrouwen op je eigen kunnen, je weet waar en hoe je moet beginnen en zo je eigen creatieve zelf kunt ontdekken.