Kalligrafie flourishing cursus

Flourishing kalligrafie cursus

Flourishing with flow

Wil jij ook zulke mooie krullen leren maken bij je kalligrafie of brushlettering?

Weet je niet waar je moet beginnen met flourishing?

Wil je geen krullen meer namaken, maar zélf leren hoe je het doet?

Zie je al die prachtige krullen en versieringen bij letters en wil jij dit ook kunnen? Weet je niet waar je moet beginnen en zijn die krullen abracadabra voor jou? In deze cursus leg ik je stap voor stap uit hoe je flourishing toepast bij je kalligrafie (of brushlettering). Zowel krullen als kleine versieringen en illustraties komen aan bod. We gaan aan de slag vanuit de basistechniek, zodat je het straks overal bij kunt toepassen. En je kunt flourishen met flow!

Kalligrafie flourishing challenge

Wat zit er in de cursus?

 

Module 1 – Opwarmen, muscle-memory, losse krullen & basisregels

Module 2 – Flourishing uiteindes

Module 3 – Flourishing descenders (staartletters) en ascenders (lus- en stokletters)

Module 4 – Flourishing kapitalen

Module 5 – Compositie: woorden en zinnen

Module 6 – Extra versiering: ornamental en illustratie flourishing

Elke module bestaat uit meerdere korte video’s en een werkboek. In de Facebookgroep kun je terecht voor al je vragen en hier geef ik feedback en tips in de tweewekelijkse livestreams. Vind je het leuk om mij en andere members in real life te ontmoeten? Om de maand wordt er een meet-up georganiseerd waar je welkom bent!

Maar er is nóg meer!

 

BONUS
– Verborgen flourishes: krullen met letters zonder lus
– Design: tips voor je ontwerp en compositie

Leer hoe je je kalligrafie nog mooier kunt maken met krullen en kleine versieringen!

 

nu voor maar €99!

Flourishing kalligrafie cursus

Je krijgt:

Stap voor stap video's, met oefeningen
4 maanden toegang tot een besloten community
Livestreams voor extra begeleiding
Real life meet-ups
Levenslang toegang tot alle video's en updates
Studio Rosanne creatief clubhuis kalligrafie

Hi, ik ben Rosanne

Ik geloof dat creativiteit ontstresst, blij maakt en mensen samenbrengt. En dat is hard nodig in deze tijd met social media, een tijd waarin alles maar snel en productief moet en verwacht wordt dat je hard doorwerkt. Ik geloof dat we door creatief te zijn weer een stukje dichter bij onszelf kunnen komen en zo een fijner leven kunnen leiden. Daarom inspireer ik je graag om meer creativi-tijd voor jezelf te nemen!

Als lesgever van tientallen workshops en cursussen voor ruim 1000 creatievelingen heb ik onwijs veel met je te delen. In de afgelopen 3 jaar heb ik ervaren hoe overweldigend alle keuzes binnen kalligrafie en creativiteit kunnen zijn. Ik weet als geen ander hoe al die vrijheid in keuzes je juist lam kunnen leggen. Daarom geef ik je met deze online cursus structuur en ritme, waardoor je stapje voor stapje leert vertrouwen op je eigen kunnen, je weet waar en hoe je moet beginnen en zo je eigen creatieve zelf kunt ontdekken.

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Is iets nog niet helemaal duidelijk? Kijk hieronder of jouw vraag er tussen staat. Niet? Stuur dan een mailtje naar info@studiorosanne.nl

Wanneer start de cursus?

Je krijgt vanaf 15 april toegang tot de eerste module. Daarna komt er elke 2 weken een nieuwe module vrij.

Is deze cursus geschikt voor beginners?

De cursus flourishing is het meest geschikt voor als je al weet hoe je om moet gaan met een kalligrafie pen of brushpen. Krullen worden vanuit de basisletters gemaakt, dus het is aan te raden dat je deze kent. Ben je nog helemaal beginner? Kijk dan eens bij mijn basis cursus kalligrafie.

Ik ben linkshandig, kan ik meedoen?

Jazeker! Je hand zit vrijwel op dezelfde locatie ten opzichte van de letters als bij rechtshandigen. Voor flourishing raad ik het aan om met een oblique houder te gaan schrijven, zodat je nog minder kans hebt dat je met je hand door de natte inkt gaat.

Welk materiaal heb ik nodig?

Ik raad je aan om met een oblique penhouder aan de slag te gaan. In combinatie met de Zebra G of Nikko G. Je kunt ook meedoen met brushpen. Kies dan een pen met kleine punt, zoals de Fudenosuke Hard van Tombow. Kies als papier lekker glad papier, zoals een blok van Clairefontaine of Rhodia. Ook kun je aan de slag met DCP papier (laser printer papier).

Moet ik een programma/app hebben voor de cursus?

Nee, de online cursus is te volgen hier op de website www.studiorosanne.nl. Je hebt dus alleen internet en een laptop/computer nodig! De opdrachten en oefeningen die je krijgt, download je als PDF en kun je printen als je dat wilt. Om mee te doen met de live-streams heb je wel een Facebook-account nodig.

Ik heb nu geen tijd/start liever later, kan ik dan meedoen?

Yes! De online cursus duurt in principe 12 weken, maar je houdt voor altijd toegang tot de modules. Je kunt hem dus helemaal in jouw eigen tempo afmaken. Er zullen regelmatig livestreams blijven komen, dus je kunt altijd terecht met je vragen. Je hebt namelijk 4 maanden toegang tot Het Creatieve Clubhuis.

Wil je eigenlijk pas over een een/twee maanden beginnen? Dan kan ik je aanraden wel nu alvast de cursus aan te schaffen. Alleen nú kun je voor deze prijs meedoen!

Wanneer zijn de live sessies?

Die zijn eens in de twee weken, op dinsdag avond van 19.30-20.15 uur* Kun je er niet bij zijn? Geen probleem, de live sessies blijven zichtbaar en zijn later terug te kijken.

* Onder voorbehoud van wijzigingen

Hoeveel tijd kost de cursus per week?

Om het kalligraferen echt in de vingers te krijgen, raad ik je aan ongeveer drie keer per week een half uurtje tot een uur te oefenen. Meer is natuurlijk altijd goed! Echter oefen liever twee keer wat korter dan één keer heel lang. Heb je een keer een week geen tijd kunnen vinden? Geen probleem! Je kunt de lessen altijd later weer inhalen.

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of kom je ergens niet uit? Neem gerust hier contact met mij op!

Bestellingen worden elke dinsdag verzonden. Sluiten