fbpx

Over Rosanne

Studio Rosanne Grafisch ontwerper en Kalligraaf

Over Rosanne

Kalligrafie en grafisch ontwerp

Hi! Aangenaam, ik ben Rosanne. Een enthousiaste dame die afgestudeerd is als grafisch vormgever aan de NHL te Leeuwarden (Communicatie en Multimedia Design). Tijdens mijn afstudeerscriptie hebben handlettering en kalligrafie mijn hart gestolen. Vooral het ambachtelijke van kalligrafie spreekt mij ontzettend aan. Het wordt niet voor niets ‘de kunst van het schoonschrijven’ genoemd, want dat is het! Het schrijven van de letters, de inkt uit de nib zien lopen en kijken hoe de inkt opdroogt kan ontzettend mindful zijn. Het liefst combineer ik deze ambacht dan ook met grafisch werk om de meest persoonlijke en unieke ontwerpen te creëren.

Ik ben Studio Rosanne begonnen om van mijn passie mijn werk te kunnen maken. Regelmatig geef ik workshops kalligrafie, ontwerp ik geboorte- en trouwkaarten en werk graag aan allerlei opdrachten waar kalligrafie bij van pas komt. Daarnaast werk ik ook als grafisch vormgever aan huisstijlen, logo’s, whitepapers et cetera. Dit doe ik vanuit mijn studio in Zwolle.

Free time

In mijn vrije tijd lees ik graag de Flow. De kleine extra’s en het mooie papier van het magazine maken mij helemaal gelukkig. In offline modus lees ik een goed boek of ben ik nieuwe materialen en technieken aan het uitproberen. En ik droom van reizen over de wereld om mooie plekken vast te leggen op de gevoelige plaat. Samen met mijn vriend geniet ik regelmatig van een goed glas rode wijn en af en toe een biertje. Naast vormgeven organiseer ik ook graag dingen. Van de vakantie met mijn vriend tot aan een groot evenement. Zo heb ik met The Joy of Working op 3 april 2016 het Let’s Start a Fire Festival georganiseerd.