Mijn creatieve doelen voor 2019

De start van een nieuw jaar is toch altijd een bijzonder momentje. Het is net als een nieuw journal, notitieboekje of oefenblok. Allemaal lege pagina’s die je zelf mag vullen. Met wat ga je het vullen en hoe? Het begin van een nieuw jaar is hét moment om even goed stil te staan bij waar je naartoe wil. Ben je nog wel op het juiste pad? Vind je je baan/bedrijf, hobby of huis nog wel leuk? Wil je misschien toch andere dingen? Dit is hét moment om een nieuw pad in te slaan, je doelen concreet te maken en nog beter: visueel uit te werken.

Dit jaar heb ik het doelen stellen, goede voornemens maken of hoe je het ook maar wilt noemen, iets anders aangepakt. In plaats van ‘Wat wil ik bereiken?’, denk ik nu na over ‘Hoe wil ik mij voelen?’. Het verschil hiertussen? Heel veel! Als je je alleen focust op wat je wil bereiken, dan kun je pas tevreden zijn als je het hebt gehaald. Of dat nou gaat over 5 kilo afvallen, elke week wat leuks doen of leren kalligraferen. Wanneer je je focust op hoe je je wil voelen, dan behaal je je doel al veel sneller. Namelijk elke keer als je er aan werkt. En dat geeft een veel fijner en voldaan gevoel! 🙂 Benieuwd welke doelen ik voor 2019 heb? Lees dan verder!

Creatief journal kalligrafie

Gezonder leven is creatiever leven

Een creatiever leven begint voor mij bij mijn gezondheid. Als ik namelijk lekker in mijn vel zit, dan bedenk ik veel sneller leuke ideeën, kan ik uitgerust met mijn werk bezig en ben ik veel productiever. Komend jaar wil ik mij dus fitter en gezonder voelen. Maar hoe ga ik dat doen? Ik hoef niet per se een aantal kilo af te vallen of meer spieren te kweken. Maar ik wil wel vaker naar buiten. Een paar keer in de week een fijne wandeling door het bos, skeeleren naar de supermarkt, elke ochtend 5 minuutjes mediteren en elke dag fruit eten. Ik zit voor Studio Rosanne al de hele dag op mn kont, dus een beetje meer beweging kan geen kwaad!

Meer sociaal en spontaan

Het afgelopen jaar is best druk voor mij geweest en daardoor heb ik weinig tijd doorgebracht met vrienden en familie. Doordat ik een parttime baan had werkte ik vaak in de avonden en weekenden aan Studio Rosanne. Niet helemaal de bedoeling. Dus dit jaar wil ik meer ruimte vrij houden voor leuke dingen. Ik wil me echt sociaal voelen. Meer kletsen met vriendinnen, vaker spontaan afspreken, leuke reacties achterlaten op social media en ook meer van mijzelf laten zien. Want creativiteit is het allerleukste als je het samen kunt doen!

Creatief journal kalligrafie

Meer creatief zijn

Me creatief voelen is misschien wel het aller belangrijkste doel voor komend jaar. Want heel eerlijk… ik vond mijzelf niet super creatief het afgelopen jaar. Al met al heb ik best wat uurtjes gekalligrafeerd, maar dat voelde vaak als werk. Ik oefende wat letters, was af en toe live op Instagram of Facebook, maar echt nieuw en creatief voelde het niet. Komend jaar ga ik mijzelf uitdagen om écht nieuwe dingen te leren, om te spelen, gewoon iets te creëren zonder dat het mooi hoeft te zijn. Verder oefenen met verschillende stijlen kalligrafie en meer creatieve hobby’s combineren. Het liefst elke dag, al is het maar voor 5 minuten.

Voor dit doel heb ik nu direct al een spannende knoop doorgehakt: de webshop omgooien. Al een tijdje voelde de webshop niet helemaal meer goed bij mij passen. Goed, kwalitatief materiaal is belangrijk om mooi te leren kalligraferen, maar het hebben van een webshop is niet mijn grote droom. Nee, veel liever help ik je in het leerproces! Veel liever geef ik je allerlei tips en bedenk ik downloads en cursussen. Zodat jij kunt leren kalligraferen, flourishen, creatief zijn en nog veel meer! Dus op 8 januari is het dan echt zover: op de starterset en het werkboek na, gaan alle fysieke materialen weg. Om ruimte te maken voor nieuwe dingen!

Liefdevoller leven

Last but not least wil ik mij liefdevoller voelen. Liefdevoller naar mijzelf, naar mijn vriend Roelof en naar mijn omgeving. Hoe? Door minder van mijzelf te moeten en meer dingen te doen waar ik van geniet. Zoals een massage nemen, een dagje naar de sauna of een goed boek lezen. En dit alles zonder voorwaarden. Niet éérst dit of dat doen voordat ik mag genieten. Daarnaast wil ik meer dankbaar zijn. Dankbaar dat mijn vriend zo vaak kookt, er voor me is en mij aan het lachen kan maken. Dankbaar dat ik een dak boven mijn hoofd heb en dat ik nu fulltime voor Studio Rosanne bezig mag zijn. Door elke dag hier even over na te denken word ik minder snel geïrriteerd of chagrijnig en dat is leuker voor iedereen 🙂 .

Door deze doelen uit te schrijven en tekenen in mijn journal, blijft het beter hangen en weet ik zeker dat ik er ook écht iets mee ga doen. Het visueel maken van je dromen en doelen zorgen er voor dat het een stukje echter wordt. Wil jij ook je dromen of doelen gaan halen dit jaar? Schrijf ze op, teken ze uit, deel ze met ons! Zorg in ieder geval dat ze niet alleen in je hoofd blijven zitten.

Dus ik ben benieuwd… wat zijn jouw doelen en dromen voor dit jaar?

creatief journal