Kalligrafie & Illustratie

Herken je dat? Je bent begonnen aan een hobby, hebt mooie boeken gekocht, materiaal aangeschaft maar ondertussen ligt het vaak te verstoffen achterin de kast. Misschien lukte het niet helemaal waardoor je bent gestopt? Geen tijd? Geen inspiratie? Ik ben de afgelopen jaren aan zoveel leuke dingen begonnen; tekenen, aquarel, blauwdruk, brushlettering, noem maar op. Maar het afgelopen jaar deed ik er vrij weinig mee. In 2019 wil ik elke maand een andere hobby (her)ontdekken in combinatie met kalligrafie om zo weer meer creatief aan de slag te gaan. Doe je mee?

Een spontaan idee

Toen ik in december een grote schoonmaak in mijn huis aan het doen was, kreeg ik spontaan een idee. Tijdens het opruimen kwam ik namelijk een Tekenbox van Elle Aime tegen. Eentje van ruim 2 jaar geleden! Ik had hem alleen nog maar geopend en doorgelezen, maar er nog niets mee gedaan… ooooops! Terwijl er zoveel leuke opdrachtjes en tips in staan. Naast de tekenbox heb ik nog meer boeken en materialen liggen die super interessant en leuk zijn, maar waar ik in de praktijk veel te weinig mee doe. Daarom ga ik vanaf nu elke maand een kleine uitdaging met mezelf aan.

Elle Aime tekent box

Dit jaar wil ik elke maand een andere hobby (her)ontdekken en proberen deze te combineren met kalligrafie. Kalligrafie hoef je namelijk niet te laten bij alleen maar letters schrijven. Je kunt het ook super leuk combineren met tekenen, aquarellen, zeefdrukken, blauwdrukken, brushletteren en noem maar op! Zo wil ik ook andere hobby’s meer onder de knie krijgen en naast kalligrafie ook andere creatieve dingen doen.

Illustratie

De eerste maand begin ik met illustratie/tekenen. Tijdens het opruimen kwam ik namelijk ook het boek ‘How to draw modern florals‘ tegen. Een super mooi boek waarin het tekenen van bloemen je stap voor stap, super gemakkelijk wordt uitgelegd. Een aantal voorbeelden heb ik al eerder getekend en verwerkt in een mooi kaartje dat ik voor Serious Request maakte in 2017. Maar er staan ook een heleboel bloemen, bladeren en cactussen in die ik nog niet heb gemaakt. Hoog tijd dus om het boek er weer bij te pakken en meer te gaan tekenen.

How to draw modern florals kalligrafie

Kalligrafie en illustratie

Combinatie met kalligrafie

Illustratie leent zich perfect voor een combinatie met kalligrafie. Sterker nog, kalligrafie ís deels illustratie! Wanneer je met mooie krullen en versiersels aan de slag gaat, ook wel flourishing genoemd, ben je namelijk ook een beetje aan het illustreren. Op de nieuwjaarskaart die ik voor 2018/2019 maakte, voegde ik al wat leuke flourishing illustraties toe. Dit bracht me gelijk op het idee voor een toffe mini workshop op Creative Life!

Have a flourishing 2019

Mini workshop kalligrafie flourishing Creative Life

It’s a match!

Naast dat je illustratie direct ín je kalligrafie kunt verwerken, is het ook een mooie versiering bij je kalligrafie. Zo maakte ik een simpele krans (ooit van Peggy Dean geleerd) om mijn kalligrafie heen en tekende ik een van de bloemen uit het boek Modern Florals onder mijn favoriete quote van Brené Brown. Een perfecte match dus als je het mij vraagt! Door illustratie aan je kalligrafie toe te voegen, geeft het nét even dat beetje extra wat je kaartje, label of gedicht nodig heeft.

Challenge

Lijkt het je leuk om ook meer uit je kalligrafie te halen en andere creatieve hobby’s te leren? Het lijkt me super tof om deze uitdaging komend jaar samen met jou aan te gaan! Dus laten we elkaar inspireren 🙂 Doe je ook mee? Gebruik dan op social media #kalligrafiechallenge en tag mij @studiorosanne zodat ik je mooie creaties kan zien. Ik ben onwijs benieuwd wat jij voor moois maakt!

Live your dreams kalligrafie