Materialen voor onderweg, wat neem je mee?

Ben je graag overal creatief bezig? In de trein, tijdens je pauze op werk of op vakantie? Wat neem je dan mee? En vooral: hoe zorg je er voor dat je niet teveel meeneemt! Ik laat je zien welke materialen handig zijn om bij je te hebben.

Mijn basismaterialen sleep ik echt overal mee naartoe. Deze fijne make-up tas van de Hema heb ik omgedoopt tot creatieve etui. Er kan super veel in. Handig, maar ook gevaarlijk. Hij werd steeds voller en voller. Tijd om even goed uit te zoeken wat ik allemaal meeneem!

Essentiële materialen voor onderweg

Wat zijn nu de essentiële materialen voor kalligrafie, lettering en journaling? Als je zo weinig mogelijk spullen mee wilt nemen maar toch allerlei creatieve dingen wilt kunnen doen, is het best lastig kiezen. Ik vertel je per creatieve hobby wat ik meeneem en waarom.

Kalligrafie

In kalligrafie kun je veel kanten op. Daarnaast is het mijn favoriete hobby, dus hiervoor heb ik de meeste materialen meegenomen. Allereerst heb ik wat verschillende inkten mee, in een handige Dinky Dip potjes. Zo heb ik veel inkt keuze, zonder dat ik al te veel potjes hoef mee te sjouwen. En het fijnste: ze zijn goed waterdicht. Geen gesmeer in de tas dus! Op de foto zie je nog twee oblique penhouders. Dat is natuurlijk niet nodig. Waarschijnlijk zal ik alleen de blauwe meenemen. Verder neem ik nog wat vulpennen en stiften mee met verschillende pen groottes. Deze zijn allemaal met platte penpunt. Daarnaast heb ik mijn hele penpunt verzameling wat verkleind tot 10 penpunten. De Zebra G, Leonardt 40, Brause 361, Leonardt EF Principal, Hunt 101 en wat vintage nibs gaan mee.

Brushlettering

Brushletteren doe ik een stuk minder, dus daar gaat minder voor mee. De Tombow Fudenosuke – Hard gaat sowieso mee. Dit is echt mijn favorite brushpen. Hij schrijft heel fijntjes en is lekker stevig. Daarnaast neem ik een Tombow Dual Brush mee en een brushpen van Edding. In mijn favoriete kleuren: blauw/turqoise 🙂

Handlettering/journaling

Om te kunnen handletteren en journalen neem ik wel wat meer mee. Potloden in alle kleuren zijn toch wel erg fijn! Daarnaast neem ik nog een klein waterverf setje mee (niet op de foto) in combinatie met een aqua brush. Zo’n brush is erg handig, want je hoeft nooit een glas water bij de hand te hebben! Potlood en gum kan natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast neem ik een aantal fineliners mee, van Staedtler en Micron. Deze zijn watervast, zodat ik er later nog overheen kan aquarellen. Punt grootte 0.1, 0.3 en 0.5 zijn fijn voor verschillende creaties. Tot slot een witte gelpen  van Uniball (Signo). Deze pen dekt mooi over kleur heen waardoor je er mooie details mee kunt maken.

Voor papier neem ik alleen mijn journal mee. Dit mooie boekje met leren kaft is ideaal voor allerlei creatieve dingen. Het papier kan zowel kalligrafie inkt als aquarel hebben, zonder dat het doordrukt. Ideaal dus!

Neem ik alsnog veel mee? Ja zeker! Misschien ga ik er stiekem nog een keer doorheen om toch wat dingen weg te laten. Één kalligrafie vulpen is misschien toch ook wel genoeg… Maar het blijft lastig om niet te veel en niet te weinig mee te nemen 😉

Wat zijn jouw favoriete materialen die je absoluut niet kunt missen?