Een dagje Creative Life

Toen Rosanne mij vroeg of ik naar Creative Life wilde komen, dacht ik in eerste instantie dat het niet iets voor mij zou zijn. Creative Live is een driedaags event waar je veel verschillende creatieve hobby’s kunt uitproberen. Met het argument: “maar ik ben helemaal niet creatief” in mijn hoofd zei ik twijfelend ja, want wie weet ontdek ik wel mijn grote talent! Inmiddels is het event al even voorbij en denk ik er met veel plezier aan terug. Wat een onwijs leuke dag! Heb je het event gemist of wil je nog een keertje nagenieten? Ik neem je graag mee met deze sfeerimpressie.

Aangekomen bij de werkspoorkathedraal

Nu was ik nog nooit op deze locatie geweest, dus ik verwachte een soort kerk. Aangekomen bij de werkspoorkathedraal in Utrecht zag ik een gigantisch industrieel gebouw. Mijn eerste gedachte was dan ook: ‘aparte kerk’. Al snel kwam ik erachter dat niet elke ‘kathedraal’ een kerk hoeft te zijn. En dat deze locatie voor Creative Life echt perfect was! De aankleding was net een Pinterest bord, zo mooi! Er waren talloze stands met supermooie handwerkjes, frutsels en hobbysets, een koffiehoek, een uitgebreide foodplaza en een podium waar een aantal toffe sprekers een masterclass zouden geven.

Wat heb ik gedaan op Creative Life?

Eerst ging ik natuurlijk even buurten bij Studio Rosanne, die overigens een onwijs mooie stand had gecreëerd. Er waren veel deelnemers op lettering-gebied, maar nergens was het zo druk als bij Rosanne – of in ieder geval toen ik erlangs liep! Misschien kwam het wel door het aanbod aan fijne kalligrafie materialen die je bij haar meteen mee naar huis kon nemen! Ook was er de gelegenheid om een mini workshop te volgen, zelf te oefenen of een prachtig naamkaartje te laten maken. Top dus!

Creative Life Studio Rosanne

Verder heb ik veel rondgewandeld en al het moois bewonderd. Je kon er aan de slag met acrylverf, stempels maken, een eigen terrarium creëren, kalligraferen, schilderen, borduren, tekenen en nog veel meer. Ik heb mijn ogen uitgekeken!

Nieuwe hobby gevonden?

Ik heb gezien dat de mogelijkheden met lettering eindeloos zijn! Er is dus voor ieder wat wils. Van fijne sierlijke krullen tot grove blokletters, elke stijl heeft een eigen techniek. Echt heel knap en bijzonder. En het mooie aan kalligrafie is dat iedereen het kan, dus vooral lekker blijven oefenen! Het leukste vond ik dat er meerdere lettering-stands waren – zo waren Carla Kamphuis, Paper Fuel, Studio Suikerzoet en Handletters er ook -, maar toch was iedereen uniek en herkende je duidelijk een eigen stijl.

En dat is natuurlijk ook precies het doel van Creative Life, jouw eigen unieke manier ontdekken om creatief bezig te zijn in het leven. Het argument waardoor ik bijna ‘nee’ zei heb ik inmiddels losgelaten. Iedereen heeft wel iets van creativiteit in zich! Volgend jaar ga ik ook zeker weer! Wil jij er ook bij zijn? Houd dan de website van Creative Life even goed in de gaten!

Creative Life Studio Rosanne

Geschreven door: Shelley Beekman

Kaartjes voor Creative Life 2020 zijn nu te koop! Het event is ontzettend populair en meer dan de helft van de tickets zijn al uitverkocht. Wacht dus niet te lang!

Wil je een mini workshop kalligrafie volgen? Er zijn nog een paar plekjes vrij. Bekijk alle workshops hier: Miniworkshops Creative Life