VERSLAG || Kalligrafie demonstratie voor Manuscript

Op 10 en 11 september was de KreavaK beurs en de Art & Paper Xperience in Houten. Ik mocht hier een demonstratie verzorgen met de producten van Manuscript. Manuscript is sinds 1856 een Engelse fabrikant die is gespecialiseerd in kalligrafiepennen en inmiddels een breed assortiment heeft van allerlei accessoires. Super tof dus om voor hen de artikelen te mogen testen en laten zien aan het publiek. De beurs is alleen voor retailers, dus niet iedereen kan hier naartoe. Daarom laat ik je graag wat zien van deze leuke dagen!

Omdat het de eerste keer was dat Manuscript op deze beurs stond, konden ze kiezen voor een iets kleinere, driehoekige stand. Kalligrafie materialen nemen natuurlijk ook niet zoveel ruimte in beslag, dus dit was perfect!

Stand Manuscript KreavaK

Het was heerlijk om de hele dag te kunnen kalligraferen. Er was voor mij een tafel neergezet waar ik aan kon zitten en allerlei materialen kon demonstreren. Zo liet ik de winkeliers zien wat je allemaal met de producten kunt doen en welke ik kan aanraden.

Demonstratie kalligrafie Manuscript

Op de beurs waren meer creatievelingen demonstraties en workshops aan het geven. Ik liep Karin Joan tegen het lijf en wist dat Anne Jorinde (Gouden Lijntjes) een demonstratie voor Staedtler gaf. We moesten natuurlijk even met elkaar op de foto!

Studio Rosanne en Gouden Lijntjes en Karin Joan

Daarnaast heb ik een boel nieuwe materialen (her)ontdekt. Zelf was ik altijd erg fan van de Brause 361, maar nu is de Leonardt Steno 40 een nieuwe favoriet! Ook kalligrafeerde ik nooit zo graag met de Leonardt EF Principal, omdat die heel fragiel en scherp aanvoelt. Maar na een poosje schrijven, staat hij ook in mijn top 5 lijstje. Daarnaast kon ik ook weer wat oefenen op de klassieke stijlen kalligrafie, zoals Italic. Manuscript heeft een boel toffe stiften, waaronder deze metallic kleuren! Om verliefd op te worden <3.

Kalligrafie stift metallic

Kalligraferen voor Manuscript

Het waren twee lange maar super leuke dagen! Waar kan ik jou in de toekomst offline tegenkomen?

Note: Dit artikel is geen advertentie en is geheel uit eigen interesse geschreven.

BewarenBewaren

BewarenBewaren