fbpx

E-course kalligrafie

De magie van inkt; kalligrafie e-course

Gun jij jezelf
creativi-tijd?

Snak jij naar meer me-time, naar iets creëren met je handen? Jouw eigen stijl ontdekken?

Kijk jij ook vol bewondering naar al die mooie teksten die op social media voorbij komen?

Wil je graag zélf zo mooi leren schrijven? Ben jij toe aan meer tijd voor jezelf? Wil jij graag meer creatief zijn, maar weet je niet waar je moet beginnen?

Wat nou als ik je vertel dat creativiteit niet in de vrijheid ligt maar juist in ritme en regels?

Stel je voor, ik neem je mee in de wereld van kalligrafie. Waar ik je de basis laat zien van het schoonschrijven en jou leer hoe het ritme van letters en woorden in elkaar zit. Zodat jij weet waar je moet beginnen en binnen no-time de inkt in prachtige vormen op papier krijgt. Waardoor je je niet alleen maar laat inspireren maar vooral gaat implementeren! Zodat je zelfvertrouwen krijgt in het oefenen en in jouw eigen kunnen. En waardoor jij vanuit de basis je eigen stijl en creativiteit vindt! Helemaal op jouw eigen tijd en vanuit huis.

Aan het einde van deze e-course beheers je de basis van Copperplate en moderne kalligrafie.

Studio Rosanne creatief kalligraaf

Hi, ik ben Rosanne

Als lesgever van tientallen workshops voor ruim 300 creatievelingen heb ik onwijs veel met je te delen. In de afgelopen 3 jaar heb ik ervaren hoe overweldigend alle keuzes binnen kalligrafie en creativiteit kunnen zijn. Ik weet als geen ander hoe al die vrijheid in keuzes je juist lam kunnen leggen. Daarom geef ik je met deze cursus structuur en ritme, waardoor je stapje voor stapje leert vertrouwen op je eigen kunnen, je weet waar en hoe je moet beginnen en zo je eigen creatieve zelf kunt ontdekken.

Ik geloof dat creativiteit ontstresst, blij maakt en mensen samenbrengt. En dat is hard nodig in deze tijd met social media, een tijd waarin alles maar snel en productief moet en verwacht wordt dat je hard doorwerkt. Ik geloof dat we door creatief te zijn weer een stukje dichter bij onszelf kunnen komen en zo een fijner leven kunnen leiden. Daarom inspireer ik je graag om meer creativi-tijd voor jezelf te nemen!

“Maar ik ben niet creatief.” Klinkt dat herkenbaar? De waarheid is dat íedereen creatief kan zijn, ook jij! Iedereen kan leren kalligraferen. Je hebt alleen een beetje tijd, de juiste materialen en hulp nodig. Ik geef jou hierin een goede start. Met duidelijke uitleg in 6 modules met meer dan 20 video’s, goede oefeningen en feedback krijg jij het schoonschrijven zo in de vingers.

In deze online kalligrafie cursus:

• ontdek je dat creatief zijn helemaal niet moeilijk is
• leer je het ritme, de basis van Copperplate en moderne kalligrafie
• onderzoek je hoe kalligrafie in elkaar steekt
• ontdek je het verschil in penpunten
• leer je alles over de juiste kalligrafie houding (voor links- & rechtshandigen)
• leer je welke materialen je moet gebruiken
• ontdek je dat juist in ritme en regelmaat de vrijheid zit
• leer je anderen kennen met dezelfde hobby als jij

Wat kun je onderweg verwachten?

Je maakt deze reis niet alleen. Samen met anderen kom je terecht in het Creatieve Clubhuis (Facebook community) waar je je voortgang, struggels en fijne momenten kunt delen. Waar ik je wekelijks voorzie van extra tips, elke module een live-stream houd voor vragen en ik je op weg help.

De e-course duurt in principe 12 weken. Je krijgt echter levenslang toegang en kunt de video’s bekijken op jouw eigen tijd. Naast de video’s, werkbladen en community bied ik je nog een extra optie aan! Wil jij graag echt persoonlijke feedback? En ook face-to-face door mij op weg geholpen worden? Dan kun je kiezen voor het Extra pakket. Je kunt dan bij elke module je werk opsturen (via mail of post) en dan geef ik jou hierop feedback. Ook ben je welkom op de kick-off dag op 14 juli van 10.30-13.00 uur. Ik ga je dan binnen een kleine groep persoonlijk een kickstart geven!

Doe mee aan de kalligrafie cursus: DE MAGIE VAN INKT!

De reis begint op 14 juli (try-out versie). Je kunt je hier aanmelden:

Inhoud 12 weekse kalligrafie e-course: De magie van inkt!

Module 1: Een goede basis

• Pen installeren
• Houding/penstand
• Warming-up
• Penbeheersing
• Basisvormen

Module 2: Kleine letters

• Uitleg termen
• Opbouw van letters
• Letters per groep

Module 3: Verbinden

• Soorten verbindingen
• Drills (consistentie oefening)
• Spatiëring

Module 4: Basis kapitalen

• Basisvormen kapitalen (hoofdletters)
• Drills/warming-up
• Herhaling basis

Module 5: Kapitalen

• Opbouw kapitalen
• Kapitalen per groep
• Verbinden

Module 6: Toepassen

• Schrijven op een rechte lijn
• Uitlijning
• Moderne stijl

Extra

• Alles over penhouders
• Alles over penpunten
• Diverse inkten
• Papiersoorten

Livestreams

Bij elke module komt een livestream waarin jij al je vragen kunt stellen! Deze livestream is ook achteraf te bekijken.

Inclusief

• Creatief Clubhuis Community
• Starterset t.w.v. €35
• 6x persoonlijke feedback (bij ‘Extra’)
• Kick-off op 14 juli (bij ‘Extra’)
• 10% korting bij De Inktpot (bij ‘Extra’)

Try-out versie

Na vele workshops en een zesweekse cursus is dit de eerste keer dat ik alle leerstof in één grote online cursus stop. Omdat ik graag de inhoud met jou wil finetunen is deze aller eerste kalligrafie e-course een try-out versie. Jij kunt feedback geven, tips of input geven wat jij graag wilt leren en ik pas de e-course aan waar mogelijk. De inhoud staat dus nog niet 100% vast. Daarom krijg jij korting als je meedoet met deze eerste online kalligrafie cursus en krijg ik jouw feedback 😉

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Is iets nog niet helemaal duidelijk? Kijk hieronder of jouw vraag er tussen staat. Niet? Stuur dan een mailtje naar info@studiorosanne.nl

Hoelang duurt de e-course?

De kalligrafie e-course duurt 12 weken, maar is in jouw eigen tijd te volgen. Ga je bijvoorbeeld op vakantie tussendoor? Of heb je om andere redenen even geen tijd? No problem! Alle video’s blijven levenslang voor je beschikbaar.

Ik ben linkshandig, kan ik leren kalligraferen?

Jazeker! Voor linkshandigen is het Copperplate kalligrafie zelfs vaak gemakkelijker dan voor rechtshandigen. Omdat je van onderen schrijft, ga je niet met je hand door de natte inkt.

In de cursus laat ik zowel de houding voor linkshandigen als rechtshandigen zien.

Welk materiaal heb ik nodig voor de e-course?

Het materiaal wordt helemaal voor jou verzorgd! De e-course is inclusief starterset t.w.v. €35,- zodat ik zeker weet dat jij met het juiste materiaal van start gaat. In de online cursus leg ik je nog meer uit over materiaal, zodat je daar je eigen voorkeur in kunt ontdekken.

Ik heb de starterset al, kan ik korting krijgen?

Yes dat kan! Je hebt natuurlijk geen dubbele materialen nodig 😉 Als je de starterset al hebt en niet meer wilt ontvangen bij de e-course, gebruik dan de code: ‘geenstarterset’ voor €20 korting.

Wanneer wordt de starterset verstuurd?

De starterset wordt in de week vóór de e-course opgestuurd, op 9 juli.

Wat zit er in de starterset?

+ Handleiding en werkboek in één (+/- 24 pagina’s)
    – inleiding in kalligrafie
    – uitleg techniek
    – kleine letters
    – verbindingen
    – hoofdletters
    – cijfers en tekens
    – inclusief 3 video’s als extra uitleg!
Oblique en rechte penhouder in één
+ 2x Zebra G penpunt
+ Walnoot inkt 10 ml
+ Extra papier
    – 10x Clairefontaine papier 50 grams
    – 10x Clairefontaine papier 70 grams
+ Guidesheet om onder je papier te leggen

Meer informatie vind je hier.

Moet ik iets downloaden voor de e-course?

Nee, de online cursus is te volgen hier op de website www.studiorosanne.nl. Je hebt dus alleen internet en een laptop/computer nodig! De opdrachten en oefeningen die je krijgt, download je wel als PDF en kun je printen als je dat wilt.

Ik ga tijdens de e-course op vakantie/heb nu geen tijd/start liever later, kan ik dan meedoen?

Yes! De online cursus duurt in principe 12 weken, maar je houdt voor altijd toegang tot de modules. Ook als ik achteraf nog extra dingen toevoeg. Je kunt hem dus helemaal in jouw eigen tempo afmaken. Als je liever over een maand begint, kan dat ook! Er zullen regelmatig door het jaar livestreams blijven komen, dus je kunt altijd terecht met je vragen. Je hebt daarnaast een jaar lang toegang tot het Creatieve Clubhuis.

De korting voor deze pilot/try-out versie is eenmalig, dus alleen nú krijg je €50 korting! Wil je liever later meedoen? Dan raad ik je aan om de e-course wel nu aan te schaffen maar later te beginnen.

Alleen de kick-off dag staat echt vast op 14 juli.

Wanneer zijn de live sessies?

Die zijn elke keer op dinsdag avond, van 19.30-20.30 uur

Zet deze data alvast in je agenda: 24 juli, 7 augustus, 21 augustus, 4 september, 18 september en 2 oktober. (onder voorbehoud van wijzigingen)

Kun je er niet bij zijn? Geen probleem, de live sessies blijven zichtbaar en zijn later terug te kijken.

Wanneer is de kick-off dag?

Deze is op 14 juli, van 10.30-13.00 uur.

Wanneer kan ik mijn opdrachten inleveren voor feedback?

Elke module, dus elke twee weken, kun je je oefeningen inleveren. Deze kijk ik dan voor je na en ik geef je hierop feedback. Dit doen we schriftelijk. Aan het einde van elke module neem ik een moment om alle feedback te geven. (op 27 juli, 10 augustus, 24 augustus, 7 september, 21 september en 5 oktober). Ook na deze data kun je jouw werk nog inleveren, maar ik kijk dus eens in de twee weken alles na.

Hoe lever ik de opdrachten in voor feedback?

Je mag je werk inscannen en naar info@studiorosanne.nl mailen of opsturen naar

Studio Rosanne
Assendorperstraat 190B
8012CE Zwolle

Wat nou als ik de e-course niet leerzaam vindt?

Met mijn ervaring van 3 jaar en tientallen workshops voor meer dan 300 creatievelingen weet ik zeker dat jij wat gaat leren. Deze e-course geef ik echter voor het eerst op deze manier. Ik vraag daarom regelmatig jouw feedback. Vind je de lessen niet leerzaam? Dan hoor ik dat graag. Zo kan ik de online cursus aanpassen naar jouw wens.

Wil je toch liever je geld terug? Dat kan binnen 7 dagen nadat de online cursus van start is gegaan (-40 euro materiaal- en administratiekosten). Heb je de kick-off dag wel bijgewoond en wil je daarna toch stoppen met de e-course? Dan krijg je je aankoopbedrag -100 euro terug.

Meer over de voorwaarden vind je hier: Voorwaarden

Waar is de kick-off dag?

Die is bij mij op kantoor (tweede verdieping):

Studio Rosanne
Bloemendalstraat 7
8011 PJ Zwolle

Waar, op welk platform, is de e-course?

De e-course is hier op de website www.studiorosanne.nl. Je hebt er dus geen Facebook of Instagram voor nodig. De livestreams en de community zijn echter wel op Facebook. Dus als je hier gebruik van wilt maken, heb je een account nodig.*

*Het kan zijn dat de Creatieve Clubhuis Community gedurende de e-course verplaatst wordt naar een beter platform (geen social media). Daar wordt je van op de hoogte gebracht.

Wat betekent 'pilot / try-out'?

Deze e-course is een pilot versie. Het is de eerste keer dat ik al mijn kennis online met jou ga delen. Om dit zo goed mogelijk te doen wil ik je graag om feedback vragen tijdens de online cursus. Ook kan het zijn dat iets niet goed werkt en ik dit moet aanpassen. Daarom is deze e-course een soort ‘try-out’ of ‘pilot’ versie. En daarom krijg je ook korting!

Kan ik ook in termijnen betalen?

Dat kan! Wil je Online Only? Dan kun je hier in termijnen betalen: in termijnen 3 x 70 euro

Voor Online Extra in termijnen klik je hier: in termijnen 3 x 90 euro

REVIEWS

WORKSHOP

“Bedankt voor de gezellige en vooral leerzame workshop. Ik had nog wel een uurtje door willen gaan! Bij een vervolg workshop schuif ik graag weer aan. Voor nu ga ik oefenen, oefenen en nog eens oefenen.”
– Ernst

CURSUS

“De cursus was erg fijn, relaxt en professioneel! Achtergrondmuziek, drinken en wat lekkers tijdens het kalligraferen maakt de cursus compleet. Alles bij elkaar klopt; je site, webshop, live lessen, leuke inspirerende teksten op social media, nieuwsbrieven die je achteraf verstuurd. Ik was bijzonder onder de indruk hoe goed en geordend je het aanpakt allemaal.”
– Ayse

SHOP

“Wauw, wat was het een feest om jouw pakje te openen! Er sprak zoveel zorg, aandacht en liefde uit de manier waarop je alles heb verpakt en hebt ‘aangekleed’. Ik was er echt van onder de indruk. Dankjewel daarvoor.”
– Marlies

Kalligrafie e-course

Online only

6 modules, 12 weken
Levenslang toegang
20+ video’s
werkbladen met oefeningen
starterskit t.w.v. €35,-
Toegang Creatief Clubhuis 1 jaar
6x livestream

Totale losse waarde: 605 euro
Pakket: 250 euro

Nu 200 euro!

Speciale, eenmalige pilot prijs! (incl btw)

Kalligrafie e-course

Online Extra

6 modules, 12 weken
Levenslang toegang
20+ video’s
werkbladen met oefeningen
starterskit t.w.v. €35,-
Toegang Creatief Clubhuis 1 jaar
6x livestream
+
6x Persoonlijke feedback
Kick-off dag 14 juli, Zwolle
10% korting bij De Inkpot

Totale losse waarde: 720 euro
Pakket: 300 euro

Nu 250 euro!

Speciale, eenmalige pilot prijs! (incl btw)

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of kom je ergens niet uit? Neem gerust hier contact met mij op!