Cursus kalligrafie

Kalligrafie cursus

Gun jij jezelf
creativi-tijd?

Snak jij naar meer me-time, naar iets creëren met je handen? Mooi leren kalligraferen?

Herken jij dit?

Ik wil meer tijd voor mijzelf creëren

Ik wil ook zo mooi leren schrijven

Maar ik vind mezelf niet creatief genoeg

Ik weet niet waar ik moet beginnen

Kalligrafie lijkt me te ingewikkeld om te leren

Ik ben begonnen met kalligrafie, maar het lukt niet

Ik vind het moeilijk om regelmatig te oefenen

Ik weet niet of ik de juiste materialen gebruik

Wat nou als ik je vertel dat creativiteit niet in de vrijheid ligt maar juist in ritme en regels? Je hoeft alleen maar de basistechniek en regels te leren! Zodat je die je eigen kunt maken en er daarna jouw draai aan geeft. Klinkt goed toch!

 

“Learn the rules like a pro, so you can break them like an artist.” – Pablo Picasso

Dan is De Magie Van Inkt cursus iets voor jou!

In 12 weken neem ik je mee in de wereld van kalligrafie. Waar ik je de basis laat zien van het schoonschrijven en jou leer hoe het ritme van letters en woorden in elkaar zit. Zodat jij weet waar je moet beginnen. Waardoor je je niet alleen maar laat inspireren maar vooral gaat implementeren! Zodat je zelfvertrouwen krijgt in het oefenen en in jouw eigen kunnen. En waardoor jij vanuit de basis je eigen stijl en creativiteit vindt! Helemaal op jouw eigen tijd en vanuit huis.

Penbeheersing

Materialen

Projecten

Je krijgt:

Meer dan 40 korte video's, om het stap voor stap te leren
6 maanden toegang tot een besloten community
Livestreams voor extra begeleiding
Real life meet-ups
Levenslang toegang tot alle video's en updates

Inhoud 12 weekse Copperplate kalligrafie cursus: De magie van inkt!

Module 1: Een goede basis

• Pen installeren
• Houding/penstand
• Warming-up
• Penbeheersing
• Basisvormen

Module 2: Kleine letters

• Uitleg termen
• Opbouw van letters
• Letters per groep

Module 3: Verbinden

• Soorten verbindingen
• Drills (consistentie oefening)
• Spatiëring

Module 4: Basis kapitalen

• Basisvormen kapitalen (hoofdletters)
• Drills/warming-up
• Herhaling basis

Module 5: Kapitalen

• Opbouw kapitalen
• Kapitalen per groep
• Verbinden

Module 6: Toepassen

• Uitlijning
• Moderne stijl
• Tips voor vormgeving
• Basis flourishing

Extra module

• Alles over penhouders
• Alles over penpunten
• Diverse inkten
• Papiersoorten
• Werkruimte inrichten
• Focussen op je eigen proces

Community

In het Creatief Clubhuis (Facebook community) kun je terecht voor al je vragen. 2x per maand is er een livestream waarin jij al je vragen kunt stellen!* Deze livestream is ook achteraf te bekijken.

Meet-ups

Eens in de twee maanden organiseer ik een real life meet-up waar je welkom bent om je skills aan te scherpen en mij vragen te stellen.

Na de cursus

Ken jij het ritme van Copperplate kalligrafie

Weet jij alles over de juiste houding

Weet jij welke materialen je kunt gebruiken

Kun jij je eigen stijl ontwikkelen

Ken je de basis van flourishing (sierlijke krullen)

Kun jij kalligrafie toepassen in naamkaartjes, menukaarten, enveloppen etc.

Studio Rosanne creatief clubhuis kalligrafie

Hi, ik ben Rosanne

Ik geloof dat creativiteit ontstresst, blij maakt en mensen samenbrengt. En dat is hard nodig in deze tijd met social media, een tijd waarin alles maar snel en productief moet en verwacht wordt dat je hard doorwerkt. Ik geloof dat we door creatief te zijn weer een stukje dichter bij onszelf kunnen komen en zo een fijner leven kunnen leiden. Daarom inspireer ik je graag om meer creativi-tijd voor jezelf te nemen!

Als lesgever van tientallen workshops en cursussen voor ruim 1000 creatievelingen heb ik onwijs veel met je te delen. In de afgelopen 3 jaar heb ik ervaren hoe overweldigend alle keuzes binnen kalligrafie en creativiteit kunnen zijn. Ik weet als geen ander hoe al die vrijheid in keuzes je juist lam kunnen leggen. Daarom geef ik je met deze online cursus structuur en ritme, waardoor je stapje voor stapje leert vertrouwen op je eigen kunnen, je weet waar en hoe je moet beginnen en zo je eigen creatieve zelf kunt ontdekken.

REVIEWS

“… Dit is een echte aanrader om (beter) te leren kalligraferen. De video’s zijn duidelijk en helder, er worden tips gegeven en als je vragen hebt kan je ze altijd aan haar stellen. Door al deze punten merk je dat Rosanne verstand heeft van kalligraferen en dat ze dit graag wil overbrengen naar anderen. Rosanne, dank je wel voor het overbrengen van je enthousiasme en vakkundigheid, ga zo door! Dankzij jou ben ik nu verslaafd aan kalligraferen :).”

Mirella Maas

“Ik volg de e-course kalligrafie bij Studio Rosanne en ben hier heel enthousiast over! Het is een uitgebreide cursus van 6 modules met in elke module stap voor stap uitleg van basis tot steeds verder gevorderd. … Via de besloten Facebook pagina kun je feedback vragen en je werk delen. Rosanne gaat ook regelmatig live in deze groep, dus je kan al je vragen kwijt. Een positieve ervaring tot nu toe en ik ben erg enthousiast om mijn kalligrafie kunsten te verbeteren!”

Nienke Kloeze

“Ik ben pas begonnen met de e-course van Rosanne om te leren kalligraferen voor mijn eigen bruiloft. Ik ging ervanuit weer eens rijkelijk te laat iets te doen, maar het resultaat is echt super. De course is echt superleuk om te doen. Alle modules zijn helder opgebouwd en je ziet zo snel resultaat. En echt extra fijn. Rosanne geeft altijd antwoord op je vragen en helpt je altijd verder vooruit.”

Leontine Tjaarda

De Online kalligrafie cursus

De magie van inkt

Inclusief

+ 7 modules, 12 weken
+ Meer dan 40 korte video’s
+ Oefeningen en tips
+ Toegang community 6 maanden
+ 6 livestreams
+ 3 x meet-up
+ Levenslang toegang + updates

 

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Is iets nog niet helemaal duidelijk? Kijk hieronder of jouw vraag er tussen staat. Niet? Stuur dan een mailtje naar info@studiorosanne.nl

Wanneer start de cursus?

Je krijgt zo spoedig mogelijk toegang tot de cursus en kunt dus bijna direct beginnen! Het materiaal krijg je binnen 2 weken opgestuurd.

Ik ben linkshandig, kan ik leren kalligraferen?

Jazeker! Voor linkshandigen is het Copperplate kalligrafie zelfs vaak gemakkelijker dan voor rechtshandigen. Omdat je van onderen schrijft, ga je niet met je hand door de natte inkt.

In de cursus laat ik zowel de houding voor linkshandigen als rechtshandigen zien.

Welk materiaal heb ik nodig voor de online cursus?

Heb je nog geen kalligrafie materiaal? Dan kun je de starterset voor €29 aanschaffen ipv €35! Met deze set weet jij zeker dat je het juiste materiaal in huis hebt.

Wat zit er in de starterset?

+ Handleiding en werkboek in één (+/- 24 pagina’s)
Oblique en rechte penhouder in één
+ 2x Zebra G of Nikko G penpunt
+ Walnoot inkt 10 ml
+ Extra papier
+ Guidesheet om onder je papier te leggen

Foto’s vind je hier.

Moet ik een programma/app hebben voor de cursus?

Nee, de online cursus is te volgen hier op de website www.studiorosanne.nl. Je hebt dus alleen internet en een laptop/computer nodig! De opdrachten en oefeningen die je krijgt, download je als PDF en kun je printen als je dat wilt. Om mee te doen met de live-streams heb je wel een Facebook-account nodig.

Ik heb nu geen tijd/start liever later, kan ik dan meedoen?

Yes! De online cursus duurt in principe 12 weken, maar je houdt voor altijd toegang tot de modules. Je kunt hem dus helemaal in jouw eigen tempo afmaken. Er zullen regelmatig livestreams blijven komen, dus je kunt altijd terecht met je vragen. Je hebt namelijk 6 maanden toegang tot Het Creatieve Clubhuis.

Wil je eigenlijk pas over een een/twee maanden beginnen? Dan kan ik je aanraden wel nu alvast de cursus aan te schaffen. De cursus wordt namelijk steeds beter en daarom wordt de investering ook hoger. Alleen nú kun je voor deze prijs meedoen!

Wanneer zijn de live sessies?

Die zijn eens in de twee weken, op dinsdag avond van 19.30-20.15 uur* Kun je er niet bij zijn? Geen probleem, de live sessies blijven zichtbaar en zijn later terug te kijken.

* Onder voorbehoud van wijzigingen

Hoeveel tijd kost de cursus per week?

Om het kalligraferen echt in de vingers te krijgen, raad ik je aan ongeveer twee keer per week een half uurtje te oefenen. Meer is natuurlijk altijd goed! Echter oefen liever twee keer wat korter dan één keer heel lang. Heb je een keer een week geen tijd kunnen vinden? Geen probleem! Je kunt de lessen altijd later weer inhalen.

De video’s duren gemiddeld 5-15 minuten en elke module heeft gemiddeld 6 video’s.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Dat kan! Wil je liever in termijnen betalen? Klik dan hier: in 4 termijnen betalen 

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of kom je ergens niet uit? Neem gerust hier contact met mij op!

Bestellingen worden elke dinsdag verzonden. Sluiten