fbpx

Gratis workshop kalligrafie letters tekenen

Kalligrafie letters tekenen faux calligraphy

Gratis workshop kalligrafie letters tekenen

Kalligraferen betekent schoonschrijven. Eigenlijk dus kort gezegd: heel mooi schrijven. Wil jij leren hoe je mooie kalligrafie letters maakt? Dat kan met potlood, pen, fineliner of stift! Je hebt helemaal geen kalligrafie materiaal nodig.

In het Engels noemen ze dit ook wel ‘faux calligraphy‘, neppe kalligrafie. Dat heet zo, omdat we het niet gaan schrijven, maar meer tekenen. Faux calligraphy valt daarom eigenlijk onder handlettering. In deze simpele mini workshop laat ik je stap voor stap zien hoe je gemakkelijk leert om kalligrafie letters te tekenen.

Werkbladen

Als eerste kun je de werkbladen printen. Daarop kun je twee overzichten van het alfabet vinden en de oefeningen.
Download hier de werkbladen – kalligrafie letters tekenen

De werkbladen zijn alleen voor eigen gebruik. Ik heb ze speciaal gemaakt voor jou en je kind(eren) om op een laagdrempelige manier met kalligrafie te beginnen in deze tijden van het coronavirus. Deel je jouw resultaten met ons? Tag mij met @studiorosanne op social media.

Materialen

Je kunt de oefeningen doen met de materialen die je al in huis hebt liggen: potloden, pennen, stiften etc. In de video’s werk ik met de volgende materialen:
Sakura Micron fineliner 05
Tombow ABT brushpen 665 (Basis set)
Uni-Ball Signo gelpen

Welkom

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Super leuk dat jij deze mini workshop hebt gekeken! Laat je mij weten wat voor moois je maakt? Tag mij op social media met @studiorosanne. Stuur deze pagina ook gerust door naar al jouw kennissen, vrienden en familie. Het lijkt mij super leuk om zo samen iedereen te leren kalligraferen!

Gratis werkboek kalligrafie

Lijk het je leuk om meer van kalligrafie te leren en het met kroontjespen te leren schrijven? Om je te helpen bij het leren van kalligrafie heb ik een heleboel tips en een gratis werkboek voor je klaar staan! In het gratis werkboek leg ik je de basis uit en kun je aan de slag met de 9+1 basisvormen. Met deze tips en oefeningen leer je direct een goede techniek aan en heb je veel plezier van het kalligraferen. Dus waar wacht je nog op?!

“Learn the rules like a pro, so you can break them like an artist.” – Pablo Picasso

Schrijf je in voor tips & tricks en ontvang het gratis werkboek

* verplicht
Ja, ik ontvang graag het:
Studio Rosanne creatief clubhuis kalligrafie

Hi, ik ben Rosanne 

Met Studio Rosanne wil ik meer creativiteit in de wereld brengen. Ik geloof namelijk dat creativiteit ontstresst, blij maakt en mensen samenbrengt. En dat is hard nodig in deze tijd met social media, een tijd waarin alles maar snel en productief moet en verwacht wordt dat je hard doorwerkt. Met kalligrafie kun je even onthaasten van de dagelijkste rush en uit je sleur komen. Het bied mij daarnaast ook veel uitdaging; er is altijd wel iets nieuws te leren. Mijn droom is een wereld vol kalligrafie en creativiteit! Daarom inspireer ik je graag om meer creativi-tijd voor jezelf te nemen!

 

Als lesgever van tientallen workshops en cursussen voor meer dan 1000 creatievelingen heb ik onwijs veel met je te delen. In de afgelopen 4 jaar heb ik ervaren hoe overweldigend alle keuzes binnen kalligrafie en creativiteit kunnen zijn. Ik weet als geen ander hoe je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom geef ik je met mijn online cursussen structuur en ritme, waardoor je stapje voor stapje leert vertrouwen op je eigen kunnen, je weet waar en hoe je moet beginnen en zo je eigen creatieve zelf kunt ontdekken. Door je heel veel tips te geven hier op de blog en je te voorzien in goede materialen help ik je graag in jouw kalligrafie avontuur.