Stage en workshop bij Studio Rosanne (gastblog)

Kalligrafie van Carmen CarmenstekentafelGastblog van Carmen (Carmens Tekentafel) Een paar maanden geleden gaf een vriendin mij een doosje met spulletjes om te kalligraferen. Ik was meteen was enthousiast. Op Instagram zie ik zoveel mooie kalligrafie filmpjes voorbij komen en nu kan ik eindelijk zelf aan de slag! Maar na een paar keer proberen was ik het al zat. De penpunt sneed in het papier, ik kreeg geen mooi verschil tussen dik en dun en de inkt werkte niet goed. Dus het doosje verdween achterin de kast om vergeten te worden.

Toch bleef het schoonschrijven in mijn hoofd rondspoken. Toen ik voor school een meeloop stage moest regelen, dacht ik daarom meteen aan Studio Rosanne. Ik was Rosanne al eens tegengekomen op een creatieve markt en ze maakt prachtige dingen. Het ondernemerschap op creatief gebied vind ik erg interessant, dus een kijkje achter de schermen zou tof zijn. Ik stuurde haar een berichtje en ze was direct enthousiast! Bij de kennismaking viel meteen op dat wij veel gemeenschappelijke interesses hebben. Inmiddels loop ik met veel plezier stage bij Studio Rosanne.

Een workshop kalligrafie was ook onderdeel van de stage. Ik had er heel veel zin in, maar ergens dacht ik nog steeds dat het niets voor mij was. Mijn doosje met kalligrafie spulletjes is inmiddels nog maar één keer uit de kast geweest. Maar onder het motto ‘never stop trying’ dacht ik: Ik probeer het nog één keer met de hulp van Rosanne.

Workshop kalligrafie Copperplate

Tijdens de workshop kwam ik tot de ontdekking dat je met de goede materialen, nauwkeurige techniek en juiste instructies een grote stap kunt maken! Doordat Rosanne iedereen persoonlijke feedback geeft, kan je in een korte tijd leren hoe je mooie letters schrijft. Rosanne kijkt heel precies met je mee en geeft goede tips zodat het steeds beter gaat! Ook kun je haar van alles vragen tijdens de workshop. Natuurlijk kan ik nu nog niet perfect kalligraferen, maar ben wel goed op weg geholpen zodat ik thuis verder kan oefenen.

Kalligrafie is dus wél wat voor mij, alleen had ik eerst wat hulp nodig. Na de workshop kon ik niet wachten om weer verder te gaan! Het enthousiasme en de sfeer tijdens de workshop inspireert enorm. Een kleine waarschuwing: je raakt snel verslaafd!

Liefs, Carmen

Wil jij ook leren kalligraferen? Dat kan! Meer informatie kun je hier lezen of meld je gelijk aan voor een cursus of workshop!

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren