Hoe kalligrafeer je met Finetec?

Hoe kalligrafeer je met Fine TecFinetec, ken je het? Die prachtig gouden verf vol pigment waar je mee kunt kalligraferen. Maar hoe doe je dat nou? Hoe krijg je de verf goed op je penpunt? Hoe kalligrafeer je er mee? In deze video laat ik het je zien!

Yes de eerste Q&A is een feit! In de Facebook groep (gratis) kun je altijd terecht om vragen te stellen. Soms kies ik hier een vraag uit om uitgebreid te behandelen in een video zoals deze. Ik laat je zien hoe de dingen werken, welke materialen je nodig hebt en hoe je het aanpakt.

Deze eerste video dus over het schrijven met Fine Tec (Gansai Tambi watercolor werkt hetzelfde). Wat is nu een goede dikte van de inkt? Hoe krijg je het goed op je penpunt? Waarom lukt het niet goed om er mee te schrijven? Allemaal vragen die ik in deze video beantwoord!

Materialen

Goede materialen zijn super belangrijk bij kalligrafie. Vooral bij kalligraferen met Fine Tec is de kans groot dat je niet de juiste penpunt gebruikt. In de video laat ik je zien waarom! De materialen die ik gebruik in deze video, met een aantal linkjes waar je ze kunt kopen:
Finetec verf
Pipetje
Penseel (elk penseel is geschikt)
– Brause & Iserlohn 70, Brause 361 of Leonardt 40
– Gedemineraliseerd water (supermarkt)
Papier (ik gebruik graag Rhodia)

Heb jij ook een vraag? Deze kun je altijd stellen in de Facebookgroep Kalligraferen kun je leren. Klik hier om bij de groep te komen.

P.s. Omdat ik zelf geen grote webshop wil worden, vertel ik je met alle liefde waar ik mijn materialen vandaan haal 🙂 In de blog zijn sommige linkjes affiliate links. Dat betekent dat ik een klein percentage over de verkoop krijg, maar het kost jou niets extra’s! Op die manier help je mij om deze blogs te blijven schrijven. Dankjewel alvast!