Hoe kalligrafeer je met Fine Tec?

Hoe kalligrafeer je met Fine TecFine Tec, ken je het? Die prachtig gouden verf vol pigment waar je mee kunt kalligraferen. Maar hoe doe je dat nou? Hoe krijg je de verf goed op je penpunt? Hoe kalligrafeer je er mee? In deze video laat ik het je zien!

Yes de eerste Q&A is een feit! Elke week kun je in The Lettering Community Facebook groep (gratis) een vraag stellen. Eén vraag ga ik uitgebreid behandelen in een video zoals deze. Ik laat je zien hoe de dingen werken, welke materialen je nodig hebt en hoe je het aanpakt.

Deze eerste video dus over het schrijven met Fine Tec (Gansai Tambi watercolor werkt hetzelfde). Wat is nu een goede dikte van de inkt? Hoe krijg je het goed op je penpunt? Waarom lukt het niet goed om er mee te schrijven? Allemaal vragen die ik in deze video beantwoord!

Materialen

Goede materialen zijn super belangrijk bij kalligrafie. Vooral bij kalligraferen met Fine Tec is de kans groot dat je niet de juiste nib gebruikt. In de video laat ik je zien waarom! De materialen die ik gebruik in deze video, met linkjes waar je ze kunt kopen:
Fine Tec verf
Pipetje
– Penseel (elk penseel is geschikt)
Brause & Iserlohn 70 of Brause 361
– Gedemineraliseerd water (supermarkt)
– Papier (ik gebruik hier een Rhodia blok)

Heb jij ook een vraag? Deze kun je elke week op zaterdag stellen in The Lettering Community Facebookgroep. Klik hier om bij de groep te komen.

P.s. ik verdien niets aan deze links. Omdat ik zelf geen grote webshop wil worden, vertel ik je met alle liefde waar ik mijn materialen vandaan haal 🙂