fbpx

Copperplate kalligrafie cursus

Kalligrafie cursus

De Magie van Inkt

Wil jij leren schrijven met kroontjespen?

Ben jij onlangs begonnen met kalligrafie, maar wil het nog niet echt lukken?

Of zou je graag mooier en consistenter leren kalligraferen?

Je ziet al die mooie, sierlijke letters op internet voorbij komen. Bij anderen ziet het er zo gemakkelijk uit, maar jij kan soms die pen wel in de prullenbak gooien.

Het lijkt je zo gaaf en heerlijk mindful om lekker te schrijven. Alleen een pen, inkt en jij. Even lekker creatief bezig. Zo voelt het alleen lang niet altijd. Je voelt je ook gefrustreerd omdat het niet lukt zoals je in gedachten hebt.

Je bent al een paar uur oefenen verder, maar ziet niet echt vorderingen. Je vraagt je af: wat doe ik nu fout? Heb ik wel het juiste materiaal? Of ligt het toch aan mijzelf?

Het geheim van mooie kalligrafie

Het geheim achter mooie kalligrafie zit hem vooral in de techniek. In het zien van de basisvormen en vanuit daar de letters stapje voor stapje opbouwen. Het is de truc om niet 26 letters te zien, maar slechts 10 basisvormen.

Of eigenlijk zelfs maar 2: dikke lijnen en dunne lijnen. Als je dié goed kunt schrijven, dan liggen alle letters, vormen en krullen binnen handbereik. En de wereld van kalligrafie aan je voeten. That’s it! Zo simpel is het.

“Learn the rules like a pro, so you can break them like an artist.”

– Pablo Picasso

 

Wil jij met veel plezier leren kalligraferen en de mooiste schrijfsels maken?

Dan is deze basiscursus kalligrafie echt iets voor jou! Ontdek hoe je op eigen tempo, stap voor stap de basisprincipes van Copperplate en moderne kalligrafie kunt leren.

Ik vind het geweldig wat je doet en hoe je het doet. Jouw methode kalligraferen geeft me enorm veel plezier, ontspanning en inspiratie. Keep up the good work! Mijn collega gaat trouwen en ze heeft mij gevraagd de uitnodigingen en de naamkaartjes voor bij het diner te kalligraferen. Ik ben zo trots! Dat was zonder jouw hulp niet gelukt, hoor!

– Sylvia van Dijk

Je krijgt:

Online video cursus met oefeningen & werkboek
Livestreams voor extra begeleiding
Persoonlijke feedback in de besloten community

Ontdek de magie van kalligrafie!

Ik neem je stap voor stap mee in de magie van kalligrafie. Copperplate kalligrafie is een sierlijke stijl geschreven met spitse penpunt en met veel fijne basisregels. Als je ziet en begrijpt wat het ritme van de vormen, letters en woorden is, kun je vanuit daar de basis gemakkelijk leren en jouw eigen stijl ontwikkelen.

We beginnen bij de basis: de technieken en regels die jou houvast gaan geven. In 5 modules leer jij met behulp van korte, praktische video’s en oefeningen alles wat je moet weten. De cursus bestaat uit korte videolessen, een e-book/werkboek plus toegang tot de besloten Facebookgroep (niet verplicht). Ook zal ik je persoonlijke feedback geven en zijn er live sessies waarbij je mij alles mag vragen! Ben jij er klaar voor?

.

Copperplate kalligrafie cursus: De magie van inkt!

Module 1: Een goede basis

• Pen installeren
• Houding/penstand
• Penbeheersing
• Basisvormen

Module 2: Kleine letters

• Opbouw van letters
• Letters per groep

Module 3: Verbinden

• Verbindingen
• Spatiëring

Module 4: Kapitalen

• Opbouw kapitalen
• Kapitalen per groep
• Cijfers & tekens

Module 5: Toepassen

• Uitlijning
• Compositie
• Quotes

Bonus!

• Moderne variaties
• Materialen
• Flourishing basis
• Community
• Persoonlijke feedback

Penbeheersing

Materialen

Opdrachten

Na de cursus

Kun jij mooie Copperplate kalligrafie schrijven

Weet je precies wat de juiste houding is

Weet jij welke materialen je kunt gebruiken

Kun jij je eigen stijl ontwikkelen

Ken je de basis van flourishing (sierlijke krullen)

Ben je 100% klaar om te kalligraferen wat jij maar wilt!

Meld je dus nu aan!

Dus, wil jij ook écht goed aan de slag met kalligrafie? Meld je dan nu aan voor deze basiscursus. Ik geloof dat iedereen kalligrafie kan leren, dus ook jij! Heb je nog vragen? Onderaan vind je de meest gestelde vragen en antwoorden. Of neem gerust contact met mij op.

Al meer dan 100 mensen gingen je voor!

Anderen over deze cursus

“… Dit is een echte aanrader om (beter) te leren kalligraferen. De video’s zijn duidelijk en helder, er worden tips gegeven en als je vragen hebt kan je ze altijd aan haar stellen. Door al deze punten merk je dat Rosanne verstand heeft van kalligraferen en dat ze dit graag wil overbrengen naar anderen. Rosanne, dank je wel voor het overbrengen van je enthousiasme en vakkundigheid, ga zo door! Dankzij jou ben ik nu verslaafd aan kalligraferen :).”

Mirella Maas

“Ik volg de e-course kalligrafie bij Studio Rosanne en ben hier heel enthousiast over! Het is een uitgebreide cursus van 6 modules met in elke module stap voor stap uitleg van basis tot steeds verder gevorderd. … Via de besloten Facebook pagina kun je feedback vragen en je werk delen. Rosanne gaat ook regelmatig live in deze groep, dus je kan al je vragen kwijt. Een positieve ervaring tot nu toe en ik ben erg enthousiast om mijn kalligrafie kunsten te verbeteren!”

Nienke Kloeze

“Ik ben pas begonnen met de e-course van Rosanne om te leren kalligraferen voor mijn eigen bruiloft. Ik ging ervanuit weer eens rijkelijk te laat iets te doen, maar het resultaat is echt super. De course is echt superleuk om te doen. Alle modules zijn helder opgebouwd en je ziet zo snel resultaat. En echt extra fijn. Rosanne geeft altijd antwoord op je vragen en helpt je altijd verder vooruit.”

Leontine Tjaarda

Studio Rosanne creatief clubhuis kalligrafie

Hi, ik ben Rosanne

Ik geloof dat creativiteit ontstresst, blij maakt en mensen samenbrengt. En dat is hard nodig in deze tijd met social media, een tijd waarin alles maar snel en productief moet en verwacht wordt dat je hard doorwerkt. Daarom inspireer ik je graag om meer creativi-tijd voor jezelf te nemen!

Als lesgever van tientallen workshops en cursussen voor ruim 1000 creatievelingen heb ik onwijs veel met je te delen. In de afgelopen 5,5 jaar heb ik ervaren hoe overweldigend alle keuzes binnen kalligrafie en creativiteit kunnen zijn. Ik weet als geen ander hoe al die vrijheid in keuzes je juist lam kunnen leggen. Daarom geef ik je met deze online cursus structuur en ritme, waardoor je stapje voor stapje leert vertrouwen op je eigen kunnen, je weet waar en hoe je moet beginnen en zo je eigen creatieve zelf kunt ontdekken.

De Online kalligrafie cursus

De magie van inkt

Inclusief

+ In 5 weken leren kalligraferen
+ Extra bonus module
+ Leren door korte video’s
+ Werkboek (download)
+ Livestreams
+ Persoonlijke feedback
+ Levenslang toegang*

Investering:

179 euro

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Is iets nog niet helemaal duidelijk? Kijk hieronder of jouw vraag er tussen staat. Niet? Stuur dan een mailtje naar info@studiorosanne.nl

Wanneer start de cursus?

De cursus is op dit moment open voor aanmelding!

Hoelang heb ik toegang tot de cursus?

Je hebt onbeperkt* toegang tot de video lessen en kunt 6 maanden persoonlijke feedback ontvangen via de besloten community.

Ondanks de levenslang toegang adviseer ik je om de cursus binnen 3 maanden af te ronden. Plan dus echt elke week een paar momenten in om te oefenen. Dat vergt een stukje zelfdiscipline 😉 Het is aan jouzelf om tijd vrij te maken om iets nieuws te leren.

* Onbeperkt betekent in dit geval: minimaal 3 maanden, maar zolang ik Studio Rosanne in huidige vorm houd en cursussen geef. Dat doe ik nu al 5,5 jaar!

Ik ben linkshandig, kan ik leren kalligraferen?

Jazeker! Voor linkshandigen is het Copperplate kalligrafie zelfs vaak gemakkelijker dan voor rechtshandigen. Omdat je van onderen schrijft, ga je niet met je hand door de natte inkt.

In de cursus laat ik zowel de houding voor linkshandigen als rechtshandigen zien.

Welk materiaal heb ik nodig voor de online cursus?

Heb je nog geen kalligrafie materiaal? Dan is de starterset ideaal voor jou! Met deze set weet jij zeker dat je het juiste materiaal in huis hebt. Al mijn favorieten zitten er in.

Moet ik een programma/app/Facebook hebben voor de cursus?

Nee, de online cursus is te volgen hier op de website www.studiorosanne.nl. Je hebt dus alleen internet en een laptop, computer, iPad of telefoon nodig! De opdrachten en oefeningen die je krijgt, download je als PDF en kun je printen als je dat wilt. Feedback wordt normaal gesproken via de Facebook community gegeven, maar je mag dit ook via de e-mail vragen.

Ik heb nu geen tijd/start liever later, kan ik dan meedoen?

Dat kan! Als de cursus start heb je een half jaar toegang tot de besloten Facebookgroep om feedback te vragen. Als je dus nog een weekje op vakantie gaat bijvoorbeeld, dan kun je prima later starten.

Prijzen en voorwaarden kunnen in de toekomst veranderen. Alleen nú kun je voor deze prijs meedoen. En nú staan de deuren open.

Wanneer zijn de live sessies?

Die zijn momenteel eens in de maand, op dinsdag of donderdag avond van 19.30-20.15 uur* Kun je er niet bij zijn? Geen probleem, de live sessies blijven zichtbaar en zijn later terug te kijken.

* Onder voorbehoud van wijzigingen

Hoeveel tijd kost de cursus per week?

Om het kalligraferen echt in de vingers te krijgen, raad ik je aan zeker drie keer per week een uur te oefenen. Meer is natuurlijk altijd goed! Echter oefen liever drie keer wat korter dan één keer veel uren achter elkaar. Heb je een keer een week geen tijd kunnen vinden? Geen probleem! Je kunt de lessen op je gemak bekijken.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Is de investering voor jou te groot om in één keer te doen, maar wil je wel graag meedoen? Neem dan even contact op. Dan kijken we samen naar een oplossing.

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of kom je ergens niet uit? Neem gerust hier contact met mij op!