fbpx

Copperplate

Kalligrafie cursus

De Magie van Inkt

Wil jij leren schrijven met kroontjespen?

Ben jij onlangs begonnen met kalligrafie, maar wil het nog niet echt lukken?

Of zou je graag mooier en consistenter leren kalligraferen?

Dan is deze basiscursus kalligrafie echt iets voor jou! Ontdek hoe je op eigen tempo, stap voor stap de basisprincipes van Copperplate en moderne kalligrafie kunt leren.

Over de cursus Copperplate kalligrafie

Deze online cursus is speciaal voor beginners. Ik neem je stap voor stap mee in de magie van kalligrafie! Copperplate kalligrafie is een sierlijke stijl geschreven met spitse penpunt en met veel fijne basisregels. Als je ziet en begrijpt wat het ritme van de letters en woorden is, kun je vanuit daar de basis gemakkelijk leren en jouw eigen stijl ontwikkelen.

“Learn the rules like a pro, so you can break them like an artist.” – Pablo Picasso

We beginnen bij de basis: de technieken en regels die jou houvast gaan geven. In 5 weken leer jij met behulp van korte, praktische video’s en oefeningen alles wat je moet weten. De cursus bestaat uit vijf verschillende modules (& bonus!), een werkboek plus toegang tot de besloten Facebookgroep (niet verplicht). Ook zal ik je persoonlijke feedback geven en zijn er live sessies waarbij je mij alles mag vragen! Ben jij er klaar voor?

De cursus is momenteel gesloten, maar zal waarschijnlijk later dit jaar weer open gaan. Meld je aan voor de wachtlijst hieronder zodat je als eerste op de hoogte bent! (vrijblijvend)Ik blijf graag op de hoogte van:


Ik vind het geweldig wat je doet en hoe je het doet. Jouw methode kalligraferen geeft me enorm veel plezier, ontspanning en inspiratie. Keep up the good work! Mijn collega gaat trouwen en ze heeft mij gevraagd de uitnodigingen en de naamkaartjes voor bij het diner te kalligraferen. Ik ben zo trots! Dat was zonder jouw hulp niet gelukt, hoor!

– Sylvia van Dijk

Je krijgt:

Online video cursus met oefeningen & werkboek
Livestreams voor extra begeleiding
Persoonlijke feedback in de besloten community

Waarom deze online basiscursus kalligrafie?

Het grootste voordeel van deze online cursus kalligrafie is dat je het helemaal op jouw eigen tempo kunt volgen. Komt het een keertje niet uit? Geen probleem! Wil je graag een module opnieuw doen? Ook goed! Je kan de video’s zo vaak terugkijken als je wilt. Je kunt de cursus in 5 weken doen, maar neem gerust je tijd ervoor. Ik geloof enorm in het leren door middel van verschillende soorten content. Daarom is er in deze cursus een fijne afwisseling tussen theorie in video en tekst, oefeningen en opdrachten.

Copperplate kalligrafie cursus: De magie van inkt!

Module 1: Een goede basis

• Pen installeren
• Houding/penstand
• Penbeheersing
• Basisvormen

Module 2: Kleine letters

• Opbouw van letters
• Letters per groep

Module 3: Verbinden

• Verbindingen
• Spatiëring

Module 4: Kapitalen

• Opbouw kapitalen
• Kapitalen per groep
• Cijfers & tekens

Module 5: Toepassen

• Uitlijning
• Compositie
• Quotes

Bonus!

• Moderne variaties
• Materialen
• Flourishing basis
• Community
• Persoonlijke feedback

Penbeheersing

Materialen

Opdrachten

Na de cursus

Kun jij mooie Copperplate kalligrafie schrijven

Weet je precies wat de juiste houding is

Weet jij welke materialen je kunt gebruiken

Kun jij je eigen stijl ontwikkelen

Ken je de basis van flourishing (sierlijke krullen)

Ben je 100% klaar om te kalligraferen wat jij maar wilt!

Meld je dus nu aan!

Dus, wil jij ook écht goed aan de slag met kalligrafie? Meld je dan nu aan voor deze basiscursus. Ik geloof dat iedereen kalligrafie kan leren, dus ook jij! Heb je nog vragen? Onderaan vind je de meest gestelde vragen en antwoorden. Of neem gerust contact met mij op.

Al meer dan 80 mensen gingen je voor!

Anderen over deze cursus

“… Dit is een echte aanrader om (beter) te leren kalligraferen. De video’s zijn duidelijk en helder, er worden tips gegeven en als je vragen hebt kan je ze altijd aan haar stellen. Door al deze punten merk je dat Rosanne verstand heeft van kalligraferen en dat ze dit graag wil overbrengen naar anderen. Rosanne, dank je wel voor het overbrengen van je enthousiasme en vakkundigheid, ga zo door! Dankzij jou ben ik nu verslaafd aan kalligraferen :).”

Mirella Maas

“Ik volg de e-course kalligrafie bij Studio Rosanne en ben hier heel enthousiast over! Het is een uitgebreide cursus van 6 modules met in elke module stap voor stap uitleg van basis tot steeds verder gevorderd. … Via de besloten Facebook pagina kun je feedback vragen en je werk delen. Rosanne gaat ook regelmatig live in deze groep, dus je kan al je vragen kwijt. Een positieve ervaring tot nu toe en ik ben erg enthousiast om mijn kalligrafie kunsten te verbeteren!”

Nienke Kloeze

“Ik ben pas begonnen met de e-course van Rosanne om te leren kalligraferen voor mijn eigen bruiloft. Ik ging ervanuit weer eens rijkelijk te laat iets te doen, maar het resultaat is echt super. De course is echt superleuk om te doen. Alle modules zijn helder opgebouwd en je ziet zo snel resultaat. En echt extra fijn. Rosanne geeft altijd antwoord op je vragen en helpt je altijd verder vooruit.”

Leontine Tjaarda

Studio Rosanne creatief clubhuis kalligrafie

Hi, ik ben Rosanne

Ik geloof dat creativiteit ontstresst, blij maakt en mensen samenbrengt. En dat is hard nodig in deze tijd met social media, een tijd waarin alles maar snel en productief moet en verwacht wordt dat je hard doorwerkt. Daarom inspireer ik je graag om meer creativi-tijd voor jezelf te nemen!

Als lesgever van tientallen workshops en cursussen voor ruim 1000 creatievelingen heb ik onwijs veel met je te delen. In de afgelopen 4 jaar heb ik ervaren hoe overweldigend alle keuzes binnen kalligrafie en creativiteit kunnen zijn. Ik weet als geen ander hoe al die vrijheid in keuzes je juist lam kunnen leggen. Daarom geef ik je met deze online cursus structuur en ritme, waardoor je stapje voor stapje leert vertrouwen op je eigen kunnen, je weet waar en hoe je moet beginnen en zo je eigen creatieve zelf kunt ontdekken.

De Online kalligrafie cursus

De magie van inkt

Inclusief

+ In 5 weken leren kalligraferen
+ Extra bonus module
+ Leren door korte video’s
+ Werkboek (download)
+ Livestreams
+ Persoonlijke feedback
+ Levenslang toegang

Investering:

149 euro

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Is iets nog niet helemaal duidelijk? Kijk hieronder of jouw vraag er tussen staat. Niet? Stuur dan een mailtje naar info@studiorosanne.nl

Wanneer start de cursus?

Je ontvangt direct na je aanmelding een mail met instructies en krijgt binnen 24 uur toegang tot de lessen.

Hoelang heb ik toegang tot de cursus?

Je hebt onbeperkt* toegang tot de video lessen en kunt 6 maanden persoonlijke feedback ontvangen via de besloten community.

Ondanks de levenslang toegang adviseer ik je om de cursus binnen 3 maanden af te ronden. Plan dus echt elke week een paar momenten in om te oefenen. Dat vergt een stukje zelfdiscipline 😉 Het is aan jouzelf om tijd vrij te maken om iets nieuws te leren.

* Onbeperkt betekent in dit geval: minimaal 3 maanden, maar zolang ik Studio Rosanne in huidige vorm houd en cursussen geef. Dat doe ik nu al 4,5 jaar!

Ik ben linkshandig, kan ik leren kalligraferen?

Jazeker! Voor linkshandigen is het Copperplate kalligrafie zelfs vaak gemakkelijker dan voor rechtshandigen. Omdat je van onderen schrijft, ga je niet met je hand door de natte inkt.

In de cursus laat ik zowel de houding voor linkshandigen als rechtshandigen zien.

Welk materiaal heb ik nodig voor de online cursus?

Heb je nog geen kalligrafie materiaal? Dan is de starterset ideaal voor jou! Met deze set weet jij zeker dat je het juiste materiaal in huis hebt. Al mijn favorieten zitten er in.

Moet ik een programma/app hebben voor de cursus?

Nee, de online cursus is te volgen hier op de website www.studiorosanne.nl. Je hebt dus alleen internet en een laptop, computer, iPad of telefoon nodig! De opdrachten en oefeningen die je krijgt, download je als PDF en kun je printen als je dat wilt. Om feedback te ontvangen heb je wel een Facebook-account nodig.

Ik heb nu geen tijd/start liever later, kan ik dan meedoen?

Dat kan! Als de cursus start heb je een half jaar toegang tot de besloten Facebookgroep om feedback te vragen. Als je dus nog een weekje op vakantie gaat bijvoorbeeld, dan kun je prima later starten.

Prijzen en voorwaarden kunnen in de toekomst veranderen. Alleen nú kun je voor deze prijs meedoen.

Wanneer zijn de live sessies?

Die zijn momenteel eens in de vier weken, op dinsdag avond van 19.30-20.15 uur* Kun je er niet bij zijn? Geen probleem, de live sessies blijven zichtbaar en zijn later terug te kijken.

* Onder voorbehoud van wijzigingen

Hoeveel tijd kost de cursus per week?

Om het kalligraferen echt in de vingers te krijgen, raad ik je aan drie keer per week een uur te oefenen. Meer is natuurlijk altijd goed! Echter oefen liever drie keer wat korter dan één keer veel uren achter elkaar. Heb je een keer een week geen tijd kunnen vinden? Geen probleem! Je kunt de lessen op je gemak bekijken.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Het is niet mogelijk om via de website in termijnen te betalen. De cursus kost eenmalig €149,-

Lukt dit jou echt niet en wil je toch graag meedoen? Neem dan even contact op.

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of kom je ergens niet uit? Neem gerust hier contact met mij op!