fbpx

Copperplate kalligrafie cursus

Kalligrafie cursus

De Magie van Inkt

Wil jij leren schrijven met kroontjespen?

Ben jij onlangs begonnen met kalligrafie, maar wil het nog niet echt lukken?

Of zou je graag mooier en consistenter leren kalligraferen?

Masterclass kalligrafie - medallion
Kalligraferen kun je leren kalligrafie goud op zwart - Pink
Dr. Ph. Martins Iridescent Copperplate Gold pipet druppelen op penpunt kalligrafie

Je ziet al die mooie, sierlijke letters op internet voorbij komen. Bij anderen ziet het er zo gemakkelijk uit, maar jij kan soms die pen wel in de prullenbak gooien.

Het lijkt je zo gaaf en heerlijk mindful om lekker te schrijven. Alleen een pen, inkt en jij. Even lekker creatief bezig. Zo voelt het alleen lang niet altijd. Je voelt je ook gefrustreerd omdat het niet lukt zoals je in gedachten hebt.

Je bent al een paar uur oefenen verder, maar ziet niet echt vorderingen. Je vraagt je af: wat doe ik nu fout? Heb ik wel het juiste materiaal? Of ligt het toch aan mijzelf?

Het geheim van mooie kalligrafie

Het geheim achter mooie kalligrafie zit hem vooral in de techniek. In het zien van de basisvormen en vanuit daar de letters stapje voor stapje opbouwen. Het is de truc om niet 26 letters te zien, maar slechts 10 basisvormen.

Of eigenlijk zelfs maar 2: dikke lijnen en dunne lijnen. Als je dié goed kunt schrijven, dan liggen alle letters, vormen en krullen binnen handbereik. En de wereld van kalligrafie aan je voeten. That’s it! Zo simpel is het.

 

“Learn the rules like a pro, so you can break them like an artist.”

– Pablo Picasso

 

 

Wil jij met veel plezier leren kalligraferen en de mooiste schrijfsels maken?

Dan is deze basiscursus kalligrafie echt iets voor jou! Ontdek hoe je op eigen tempo, stap voor stap de basisprincipes van Copperplate en moderne kalligrafie kunt leren.


Voor maar €17 per maand doe je mee!

(1 jaar)

Ik vind het geweldig wat je doet en hoe je het doet. Jouw methode kalligraferen geeft me enorm veel plezier, ontspanning en inspiratie. Keep up the good work! Mijn collega gaat trouwen en ze heeft mij gevraagd de uitnodigingen en de naamkaartjes voor bij het diner te kalligraferen. Ik ben zo trots! Dat was zonder jouw hulp niet gelukt, hoor!

– Sylvia van Dijk

Je krijgt:

Online video cursus met oefeningen en opdrachten
Werkboek/werkbladen die je zo vaak mag printen als jij wil
Livestreams voor feedback en waar jij al jouw vragen kan stellen

Ontdek de magie van kalligrafie!

Ik neem je stap voor stap mee in de magie van kalligrafie. Copperplate kalligrafie is een sierlijke stijl geschreven met spitse penpunt en met veel fijne basisregels. Als je ziet en begrijpt wat het ritme van de vormen, letters en woorden is, kun je vanuit daar de basis gemakkelijk leren en jouw eigen stijl ontwikkelen.

We beginnen bij de basis: de technieken en regels die jou houvast gaan geven. In 5 modules leer jij met behulp van korte, praktische video’s en oefeningen alles wat je moet weten. De cursus bestaat uit korte videolessen, een e-book/werkboek plus toegang tot de besloten Facebookgroep (niet verplicht). Ook krijg je feedback en mag je al jouw vragen stellen in de livestreams.

.

Copperplate kalligrafie cursus: De magie van inkt!

Module 1: Een goede basis

• Pen installeren
• Houding/penstand
• Penbeheersing
• Basisvormen

Module 2: Kleine letters

• Opbouw van letters
• Letters per groep

Module 3: Verbinden

• Verbindingen
• Spatiëring

Module 4: Kapitalen

• Opbouw kapitalen
• Kapitalen per groep
• Cijfers & tekens

Module 5: Toepassen

• Uitlijning
• Compositie
• Quotes

Bonus!

• Moderne variaties
• Materialen
• Flourishing basis
• Community
• Feedback

Penbeheersing

Materialen

Opdrachten

Na de cursus

Kun jij mooie Copperplate kalligrafie schrijven

Weet je precies wat de juiste houding is

Weet jij welke materialen je kunt gebruiken

Kun jij je eigen stijl ontwikkelen

Ken je de basis van flourishing (sierlijke krullen)

Ben je 100% klaar om te kalligraferen wat jij maar wilt!

Meld je dus nu aan!

Dus, wil jij ook écht goed aan de slag met kalligrafie? Meld je dan nu aan voor deze basiscursus. Ik geloof dat iedereen kalligrafie kan leren, dus ook jij! Heb je nog vragen? Onderaan vind je de meest gestelde vragen en antwoorden. Of neem gerust contact met mij op.

Al meer dan 150 mensen gingen je voor!

Voor maar €17 per maand doe je mee!

(1 jaar)

Anderen over deze cursus

“… Dit is een echte aanrader om (beter) te leren kalligraferen. De video’s zijn duidelijk en helder, er worden tips gegeven en als je vragen hebt kan je ze altijd aan haar stellen. Door al deze punten merk je dat Rosanne verstand heeft van kalligraferen en dat ze dit graag wil overbrengen naar anderen. Rosanne, dank je wel voor het overbrengen van je enthousiasme en vakkundigheid, ga zo door! Dankzij jou ben ik nu verslaafd aan kalligraferen :).”

– Mirella Maas

“Ik volg de e-course kalligrafie bij Studio Rosanne en ben hier heel enthousiast over! Het is een uitgebreide cursus van 6 modules met in elke module stap voor stap uitleg van basis tot steeds verder gevorderd. … Via de besloten Facebook pagina kun je feedback vragen en je werk delen. Rosanne gaat ook regelmatig live in deze groep, dus je kan al je vragen kwijt. Een positieve ervaring tot nu toe en ik ben erg enthousiast om mijn kalligrafie kunsten te verbeteren!”

– Nienke Kloeze

“Ik ben pas begonnen met de e-course van Rosanne om te leren kalligraferen voor mijn eigen bruiloft. Ik ging ervanuit weer eens rijkelijk te laat iets te doen, maar het resultaat is echt super. De course is echt superleuk om te doen. Alle modules zijn helder opgebouwd en je ziet zo snel resultaat. En echt extra fijn. Rosanne geeft altijd antwoord op je vragen en helpt je altijd verder vooruit.”

– Leontine Tjaarda

Studio Rosanne creatief clubhuis kalligrafie

Hi, ik ben Rosanne

Ik geloof dat creativiteit ontstresst, blij maakt en mensen samenbrengt. En dat is hard nodig in deze tijd met social media, een tijd waarin alles maar snel en productief moet en verwacht wordt dat je hard doorwerkt. Daarom inspireer ik je graag om meer creativi-tijd voor jezelf te nemen!

Als lesgever van tientallen workshops en cursussen voor ruim 1000 creatievelingen heb ik onwijs veel met je te delen. In de afgelopen 8 jaar heb ik ervaren hoe overweldigend alle keuzes binnen kalligrafie en creativiteit kunnen zijn. Ik weet als geen ander hoe al die vrijheid in keuzes je juist lam kunnen leggen.

Daarom geef ik je met deze online cursus structuur en ritme, waardoor je stapje voor stapje leert vertrouwen op je eigen kunnen, je weet waar en hoe je moet beginnen en zo je eigen creatieve zelf kunt ontdekken.

De Online kalligrafie cursus

De magie van inkt

Inclusief

+ Leren door korte video’s
+ Extra bonus module
+ Werkboek (download)
+ Een jaar lang toegang
+ Livestreams
+ Feedback

Investering:

Maar €17 per maand!

(voor 1 jaar)

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Is iets nog niet helemaal duidelijk? Kijk hieronder of jouw vraag er tussen staat. Niet? Stuur dan een mailtje naar hallo@studiorosanne.nl

Wanneer start de cursus?

Je krijgt direct toegang tot alle lessen. Rond september/oktober komen er ook live sessies waar je dan toegang tot hebt.

Hoelang heb ik toegang tot de cursus?

Je hebt volledige toegang voor één jaar. Zo heb je een stok achter de deur om er ook echt mee aan de slag te gaan ;-). In dat jaar mag je alle video’s zo vaak kijken als je wil.

Ik ben linkshandig, kan ik leren kalligraferen?

Jazeker! Voor linkshandigen is het Copperplate kalligrafie zelfs vaak gemakkelijker dan voor rechtshandigen. Omdat je van onderen schrijft, ga je niet met je hand door de natte inkt.

In de cursus laat ik zowel de houding voor linkshandigen als rechtshandigen zien.

Welk materiaal heb ik nodig voor de online cursus?

Heb je nog geen kalligrafie materiaal? Shop dan:
– Een penhouder (met metalen vleugel)
– Een penpunt (Zebra G of Leonardo 41 raad ik aan)
– Inkt (Walnoot inkt, sumo of gouache raad ik aan)
– Papier (Clairefontaine of Rhodia raad ik aan)

Kijk hier voor mijn favo shops: https://www.studiorosanne.nl/mijn-favoriete-materialen-shopping-list/

 

Moet ik een programma/app/Facebook hebben voor de cursus?

Nee, de online cursus is te volgen op een speciaal platform (Huddle). Je hebt dus alleen internet en een laptop, computer, iPad of telefoon nodig! De opdrachten en oefeningen die je krijgt, download je als PDF en kun je printen als je dat wilt.

Feedback en de livestreams worden gegeven in online livestreams via ZOOM. Daarvoor hoef je het niet te downloaden (kan wel).

Ik heb nu geen tijd/start liever later, kan ik dan meedoen?

Je kan zeker later meedoen. Maar… de investering kan wel veranderen. Je kan de cursus op je eigen tijd volgen. Dus als je deze week of maand geen tijd hebt, geen probleem. Je houdt langer toegang.

Wanneer zijn de live sessies?

Je kan nu al direct alle video’s bekijken van de cursus en de vorige livestreams. Straks in het najaar komen er 5 nieuwe livestreams waarbij je aanwezig mag zijn.

* Onder voorbehoud van wijzigingen

Hoeveel tijd kost de cursus per week?

Er is niet echt een exacte tijd te noemen. Het gaat niet om tijd, maar om kwaliteit. En wat jij er in wilt stoppen en uit wilt halen, ligt natuurlijk helemaal aan jou.  Zo kan je bijvoorbeeld beter 2 of 3x per week met aandacht een uurtje oefenen, dan 1 keer 3 uur lang. Oefen dus liever drie keer wat korter dan één keer veel uren achter elkaar. Heb je een keer een week geen tijd kunnen vinden? Geen probleem! Je kunt de lessen op je gemak bekijken tot eind dit jaar.

Ik zou aanbevelen dat je minimaal een uur per week oefent.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Yes zeker weten! Je kan kiezen tussen de betaling in 1x, in 3x of in 12x.
– In één keer is 190,-
– In 3x 67,-
– In 12x maar 17,-

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of kom je ergens niet uit? Neem gerust hier contact met mij op!