De basis voor brushlettering – gratis werkboek!

Brushlettering basisvormen

Wil jij leren schrijven met brushpennen en penseel? Brushlettering heeft veel weg van Copperplate kalligrafie. De basistechniek is namelijk hetzelfde. Net als bij schoonschrijven kun je ook brushlettering beter niet direct met letters beginnen!

Dit artikel hoort bij het boek ‘Kalligraferen kun je leren!‘ – bladzijde 70

Niet met letters beginnen maar met basisvormen. Dat is het geheim voor mooie, evenwichtige letters en woorden. De basisvormen voor brushlettering bestaan uit acht basisvormen. Deze basisvormen noem je ook wel ‘stroken’. Deze strokes vormen de basis voor bijna alle kleine letters van het alfabet. Wanneer je deze dus goed oefent, wordt het schijven van letters straks een stuk gemakkelijker! Ook wordt het verbinden van letters hierdoor vloeiender.

Acht basisvormen

Dit zijn de acht basisvormen voor het onderkast alfabet: upstroke, downstroke, overturn, overturn, compound curve, oval, ascending loop en de descending loop. Hieronder zie je hoe deze vormen er uit zien op volgorde.

Brushlettering basisvormen

Ik raad je heel erg aan om te beginnen met deze basisvormen. Het lijkt misschien wat saai, maar door deze vormen goed te gaan oefenen, tover jij straks super strakke letters uit je brushpen. Ik beloof je dat het goed oefenen van deze basisvormen jou gaat helpen om de letters beter op te bouwen, letters gemakkelijker te verbinden en je hele compositie een boost geeft! Kortom, alleen maar voordelen!

Gratis werkboek!

Omdat ik het zo belangrijk vind dat je een goede basis hebt, heb ik een werkboek voor je gemaakt. Hierin krijg je veel ruimte om ze te oefenen. Dit werkboek kun je hier gratis downloaden. Download hem snel en leer écht goed brushletteren!

Hoe gaat het leren van brushlettering bij jou? Laat het weten in een reactie en ik geef je graag nog een paar extra tips!

BewarenBewaren