Workshop

Workshop Moderne Kalligrafie

Starterskit moderne kalligrafie

Er valt zomaar een kaartje op je mat. Wauw, van wie zou hij zijn? Je opent de envelop en ziet de prachtige letters. Ze zijn heel mooi sierlijk en met de hand geschreven. Je voelt de inkt op het papier zitten. Op de achterkant staat een lief bericht van een vriendin. Je krijgt een kaart die helemaal speciaal voor jou geschreven is!

En hoe voelt dat? Bijzonder? Wanneer je iets met de hand schrijft, wordt het ineens zoveel unieker, specialer. Een kaartje door jou geschreven, met mooie inkt is toch veel leuker om te ontvangen? En ook veel leuker om te geven?

Kom het ambachtelijke kalligraferen bij mij leren en ontdek hoe bijzonder en mindfull schoonschrijven kan zijn!

Wat leer je?

Je leert bij mij niet de mooiste krullen schrijven. Je kunt na 2,5 uur ook niet de allermooiste letters schrijven. Wat je wel leert is echt de basis van moderne kalligrafie. Ik geloof namelijk dat je eerst de basisregels en techniek goed moet kennen. ‘Learn the rules like a pro, so you can break them like an artist’ zei Pablo Picasso. En gelijk heeft hij.

In 2,5 uur vertel ik je alles over de juiste schrijfhouding, verschillende termen, druk, materialen en geef ik direct feedback en advies. Als deelnemer van een workshop krijg je een kalligrafie starterspakket met goede, kwalitatieve materialen die met zorg zijn uitgezocht. Deze ga je gebruiken in de cursus en mag daarna mee naar huis. Je krijgt dus een goede basis waarmee je zelf aan de slag kunt. Thuis kun je verder oefenen en uiteindelijk je eigen stijl creëren.

Weet je nog niet zo goed wat moderne kalligrafie is? Wat het verschil is tussen klassieke en moderne kalligrafie? Of waarom het anders is dan handlettering? Geen nood! Ik heb hier een uitgebreid artikel over geschreven die je hier kunt lezen.

Moderne kalligrafie intermediate/gevorderden

Ken je dat ook? Je wilt graag verder met moderne kalligrafie, maar het komt er op een of andere manier niet van. De spulletjes liggen te verstoffen in een hoekje of je weet niet goed hoe je verder moet. De oplossing? Een gezellige, creatieve avond voor kalligrafie! Tijdens deze avond gaan we lekker samen aan de slag en kun je met andere deelnemers gezellig kletsen en tips uitwisselen. Je neemt je eigen materiaal mee maar mag ook mijn materiaal uitproberen. Het is geen workshop, maar ik beantwoord wel graag je vragen over materiaal en techniek. Ook kun je met andere deelnemers gezellig kletsen en tips uitwisselen.

Waar vindt de workshop plaats?

Momenteel heb ik een vaste locatie voor Zwolle, Emmeloord, Leeuwarden, Den Haag en Roermond. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe locaties in Nederland, zoals Groningen/Amsterdam. Ken jij een leuke locatie? Let me know 🙂 De gouden tipgever krijgt 10% korting op een workshop!

Vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje?

Wil je zelf graag een workshop organiseren, bijvoorbeeld voor een vrijgezellenfeest of een bedrijfsuitje? Dat kan! Voor 6-16 personen kom ik graag op locatie lesgeven in het schoonschrijven. De kosten hiervoor zijn vanaf €45,- p.p. inclusief reiskosten. Dit is voor een uitgebreide workshop van 2,5 uur inclusief starterskit. Kijk hier voor meer informatie of neem contact op.

Workshops moderne kalligrafie op de agenda

2016
  • Zondag 3 april, Leeuwarden (Let’s Start a Fire Festival)
  • Donderdag 16 juni, Zwolle
  • Zaterdag 23 juli, Zwolle
  • Woensdag 21 september, Zwolle
  • Zaterdag 22 oktober, Rotterdam
  • Donderdag 27 oktober, Zwolle
  • Zaterdag 12 november, Rotterdam
  • Zondag 20 november, Roermond
  • Donderdag 8 december, Zwolle
  • Zaterdag 10 december, Rotterdam
2017

In september worden er weer nieuwe workshops gepland!