Werkwijze custom ontwerp

Custom ontwerp – werkwijze

Hoe gaat dat nou eigenlijk, zo’n custom ontwerp? Graag leg ik je/jullie hier uit wat je precies te wachten staat als je kiest voor een op maat gemaakt ontwerp.

Ontwerp op maat

Zoals je hieronder kunt lezen, neem ik voor het ontwerpen ruim de tijd. Ongeveer 8 tot 10 weken. Het is dus handig als je/jullie op tijd een aanvraag doen voor een ontwerp op maat. Ook in verband met een volle agenda is het verstandig om bijvoorbeeld voor een trouwkaart minstens vijf maand van tevoren contact met mij op te nemen. Een spoedopdracht is zeker wel mogelijk, maar hier zijn extra kosten aan verbonden.

HET PROCES

  1. Kennismaking
  2. Offerte + overzicht ideeën
  3. Aanbetaling 40%
  4. Eerste ontwerpen
  5. Feedback
  6. Aanpassingsrondes
  7. Proefdruk
  8. Ontwerp wordt gedrukt
  9. Drukwerk verstruren
  10. Resterende bedrag betalen

KENNISMAKING

Allereerst ben ik natuurlijk benieuwd voor wie ik mag ontwerpen. Het liefst spreek ik face-to-face, bij jou/jullie thuis af, zodat we alle wensen en het proces goed kunnen bespreken en ik een indruk kan krijgen van jullie stijl. Ook kunnen we op de trouwlocatie, bij mij op kantoor afspreken of via Skype alle wensen doornemen. Het is handig als jullie voor het gesprek een paar voorbeelden opzoeken of bijvoorbeeld een Pinterest-bord maken. Tijdens de kennismaking gaan we samen kijken welk thema, sfeer of kleuren jullie mooi vinden, (wat de trouwlocatie is,) wat jullie ideeën zijn, etc. Bij dit proces kan ik jullie ook helpen. Het is dus niet erg als je nog niet helemaal goed weet wat jullie willen.

OFFERTE + OVERZICHT IDEEËN

Op basis van de kennismaking stuur ik jullie binnen een week een “Wedding Profile”, overzicht van de eerste ideeën/schetsen en de offerte. Deze offerte is een maand geldig.

AANBETALING 40%

Wanneer je/ jullie akkoord gaan met de schetsen en offerte, moet er een aanbetaling van 40% worden gedaan. Hiervoor krijgen jullie een factuur toegestuurd.

EERSTE ONTWERPEN

Na de aanbetaling ga ik aan de slag met jullie wensen en ideeën. Binnen twee weken volgen drie of vier verschillende ontwerpen, welke jullie via Wetransfer, digitaal toegestuurd krijgen.

FEEDBACK

Jullie gaan op basis van de eerste ontwerpen feedback geven. Neem hiervoor goed de tijd en bekijk rustig alle ontwerpen. Jullie kiezen één ontwerp als leidraad en schrijven op welke punten je goed vindt en wat je minder mooi vindt. Deze punten mailen jullie mij terug. Mocht het nodig zijn, dan vraag ik om een telefonische toelichting. Als jullie dichtbij wonen kan ik ook langs komen om de ontwerpen te bespreken.

AANPASSINGSRONDES

Na aanleiding van jullie feedback ga ik één ontwerp verder uitwerken. Deze krijgen jullie één/twee weken na de feedback in de mail. Jullie krijgen de mogelijkheid om hierop weer feedback te geven. Jullie kunnen tijdens het gehele proces drie keer feedback geven. Na de derde keer is het de bedoeling dat we tot een definitief ontwerp komen.

DEFINITIEVE ONTWERP

Na drie keer feedback te hebben gegeven, wordt het definitieve ontwerp gemaakt, ook weer binnen één week. Deze kijgen jullie toegestuurd voor de laatste check.

PROEFDRUK

Als jullie helemaal tevreden zijn en alles klopt, wordt er een proefdruk aangevraagd (voor zover mogelijk en van toepassing). Deze controleer ik en stuur ik naar jullie op via de post. Ophalen kan natuurlijk ook.

ONTWERP WORDT GEDRUKT

Bij akkoord van de proefdruk wordt het ontwerp gedrukt. Bij regulier drukwerk duurt dit vaak twee werkdagen. Bij ambachtelijk drukwerk kan dit 2 weken duren.

DRUKWERK VERSTUREN

Zodra ik het drukwerk heb ontvangen en gecontroleerd (en evt met de hand gekalligrafeerd), wordt het naar één adres in Nederland met PostNL verstuurd inclusief een track&trace. Graag hoor ik van jullie hoe het drukwerk is ontvangen.

RESTEREND BEDRAG BETALEN

Als het drukwerk verstuurd is, ontvangen jullie een definitieve factuur van het resterende bedrag. Deze dienen jullie binnen twee weken na ontvangst te betalen.

En dan is het genieten van de voorpret en jullie grote dag!