Werkwijze custom ontwerp

Custom ontwerp – werkwijze

Hoe gaat dat nou eigenlijk, zo’n custom ontwerp? Graag leg ik je/jullie hier uit wat je precies te wachten staat als je kiest voor een op maat gemaakt ontwerp.

Ontwerp op maat

Zoals je hieronder kunt lezen, neem ik voor het ontwerpen ruim de tijd. Ongeveer 8 tot 10 weken. Het is daarom fijn als je/jullie optijd een aanvraag doen voor een ontwerp op maat. Ook in verband met een volle agenda is het verstandig om bijvoorbeeld voor een trouwkaart minstens vijf maand van tevoren contact met mij op te nemen. Een spoedopdracht is echter vaak wel mogelijk.

HET PROCES

  1. Kennismaking
  2. Offerte + overzicht ideeën
  3. Eerste ontwerpen
  4. Feedback
  5. Aanpassingsrondes
  6. Definitief ontwerp & Proefdruk
  7. Ontwerp wordt gedrukt
  8. Drukwerk verstruren

KENNISMAKING

Allereerst ben ik natuurlijk benieuwd voor wie ik mag ontwerpen. Jullie zijn daarom van harte welkom op mijn kantoor. Hier kunnen we allen wensen en het proces goed bespreken en kan ik jullie een aantal voorbeelden laten zien. Ook kunnen we op de trouwlocatie of via Skype alle wensen doornemen. Het is handig als jullie voor het gesprek een paar voorbeelden opzoeken of bijvoorbeeld een Pinterest-bord maken. Tijdens de kennismaking gaan we samen kijken welk thema, sfeer of kleuren jullie mooi vinden, wat de trouwlocatie is, wat jullie ideeën zijn, etc.

OFFERTE + OVERZICHT IDEEËN

Op basis van de kennismaking stuur ik jullie binnen een week een “Wedding Profile”, overzicht van de eerste ideeën/schetsen en de offerte. Deze offerte is een maand geldig.

EERSTE ONTWERPEN

Na een aanbetaling ga ik aan de slag met jullie wensen en ideeën. Binnen twee weken volgen drie of vier verschillende ontwerpen, welke jullie via Wetransfer, digitaal toegestuurd krijgen.

FEEDBACK

Jullie gaan op basis van de eerste ontwerpen feedback geven. Neem hiervoor goed de tijd en bekijk rustig alle ontwerpen. Jullie kiezen één ontwerp als leidraad en schrijven op welke punten je goed vindt en wat je minder mooi vindt. Deze punten mailen jullie mij terug. Mocht het nodig zijn, dan vraag ik om een telefonische toelichting. Als jullie dichtbij wonen mogen jullie ook langskomen om de ontwerpen te bespreken.

AANPASSINGSRONDES

Na aanleiding van jullie feedback ga ik één ontwerp verder uitwerken. Deze krijgen jullie één á twee weken na de feedback via e-mail. Jullie krijgen de mogelijkheid om hierop weer feedback te geven. Jullie kunnen tijdens het gehele proces drie keer feedback geven. Na de derde keer komen we tot een definitief ontwerp.

DEFINITIEF ONTWERP & Proefdruk

Na drie keer feedback te hebben gegeven, wordt het definitieve ontwerp gemaakt, ook weer binnen één week. Jullie krijgen hiervan een digitale proefdruk zodat je nog een laatste keer de informatie en spelling kan checken. Wanneer jullie graag een gedrukte proefversie willen, dan kan deze aangevraagd worden.

ONTWERP WORDT GEDRUKT

Bij akkoord van de proefdruk wordt het ontwerp gedrukt. Bij regulier drukwerk duurt dit vaak twee werkdagen. Bij ambachtelijk drukwerk kan dit 2 weken duren.

DRUKWERK VERSTUREN

Zodra ik het drukwerk heb ontvangen en gecontroleerd (en evt met de hand gekalligrafeerd), wordt de definitieve factuur opgemaakt. Wanneer deze is betaald, wordt het drukwerk naar één adres in Nederland met PostNL verstuurd inclusief een track&trace. Graag hoor ik van jullie hoe het drukwerk is ontvangen.

En dan is het genieten van de voorpret en jullie grote dag!